La Vanguardia (Català)

El City s’esfondra

Guardiola pateix contra Koeman la seva pitjor derrota de Lliga com a entrenador

-

Juan B. Martínez Claudio Bravo per terra, John Stones sense saber on mirar i Josep Guardiola amb les dues mans a la cara. Ahir el Manchester City va tornar a caure contra l’Everton de Ronald Koeman, que el va apallissar (4-0) i el va deixar més que tocat. L’equip citizen torna a estar a deu punts respecte al Chelsea després de patir la seva cinquena derrota en les 21 jornades disputades de la Premier League, la quarta en les últimes deu. “És massa diferència com per pensar en el títol ara”, va concedir el tècnic. Després de protagonit­zar un inici de temporada espectacul­ar, el conjunt de Guardiola s’ha ensorrat amb un nivell d’inconsistè­ncia que clama al cel i, de moment, ocupa el cinquè lloc i està fora de les places de Champions.

A Goodison Park, l’entrenador de Santpedor va viure la seva pitjor derrota en un partit de lliga (275 matxs). És la tercera vegada en la trajectòri­a del català que li passa això, però els altres cops van ser contra el Madrid amb el Bayern (0-4), i aquesta temporada contra el Barcelona (4-0) les desfetes van arribar a la Lliga de Campions. Fins ara es pot dir que és la pitjor campanya de Guardiola des que és a l’elit de les banquetes.

La clatellada que li va clavar l’Everton va suposar una demostraci­ó clara que el City no aprèn dels seus errors defensius, que són molts i de pes, amb l’assenyalat Stones, que va tornar al que havia estat el seu estadi com un dels focus de la crítica. L’altre continua sent Bravo, que no passa pel seu millor moment. De fet, l’Everton va generar sis ocasions i va fer quatre gols en els seus únics quatre xuts entre els pals. En algunes de les rematades el porter xilè podria haver fet molt més, com en el tercer gol (li van ficar sense angle) i en el quart (la pilota li va passar per sota de les cames).

Per acabar-ho d’adobar, l’últim gol va ser obra de Lookman, un futbolista que debutava a l’Everton després d’arribar del Charlton, de la League One, l’equivalent a Segona B. Bravo és el blanc de moltes bromes dels aficionats i els periodiste­s britànics. El fet de no salvar punts i d’haver arribat al club per substituir Joe Hart, l’únic del planter assentat al City, li està passant factura, a l’exporter del Barcelona.

Tot i això, a l’ull de l’huracà realment només hi ha Guardiola, que no ha millorat substancia­lment les prestacion­s del City quan l’entrenava Manuel Pellegrini. A aquestes alçades el tècnic xilè sumava la passada campanya dos punts menys. Ja era un equip amb molts problemes en defensa, però en aquesta Premier ha encaixat cinc gols més que fa un any. Cal recordar que fa un mes el Leicester, que no és ni de lluny el conjunt de l’anterior temporada, també li va marcar quatre gols.

“No som prou forts a les àrees. Perdonem massa ocasions, però en els mals moments hem d’estar units. He intentat transmetre un missatge positiu als jugadors perquè després del 2-0 s’han ensorrat mentalment. Cal continuar endavant. El que està passant és horrible per als meus jugadors, perquè en aquest partit s’ha repetit el que ha passat en altres matxs”, va manifestar un compungit Guardiola, que demana més temps. “Clar que ho podem fer molt millor, i això és el que intentarem en el pròxim partit contra el Tottenham”, va admetre l’entrenador català.

Al veí del City, el Manchester United, tampoc no li va anar del tot bé el diumenge. El conjunt de José Mourinho va arribar al partit contra el Liverpool amb ocasions, però va veure truncada la seva ratxa de nou victòries seguides. Ahir a Old Trafford va empatar contra l’equip de Jürgen Klopp (1-1). Així doncs, ha quedat sisè, a dos punts del Manchester City.

El Liverpool, en un dels clàssics del futbol anglès, es va avançar quan Milner va transforma­r un penal absurd comès amb la mà per Pogba. El United va atacar i va aconseguir empatar en el tram final amb un cop de cap d’Ibrahimovi­c.

El principal beneficiat del resultat va ser el Chelsea, que consolida el seu lideratge, amb el Tottenham i el Liverpool set punts per darrere.

 ?? PAUL ELLIS / AFP ?? Josep Guardiola seguint amb preocupaci­ó les evolucions del partit ahir a l’estadi de Goodison Park
PAUL ELLIS / AFP Josep Guardiola seguint amb preocupaci­ó les evolucions del partit ahir a l’estadi de Goodison Park
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain