La Vanguardia (Català)

Un Barça impotent cau per primer cop amb el Tenerife

Els blaugrana ara són quarts, superats pel seu rival d’ahir

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

El Barcelona dels números negatius va patir la primera derrota de la seva història contra l’Iberostar Tenerife en partit oficial. La ratxa de 21 victòries barcelonis­tes es va acabar ahir contra l’indiscutib­le equip revelació de l’ACB, que fins i tot supera els blaugrana –ara quarts– en la classifica­ció amb els mateixos partits guanyats (12) que perduts (4).

La d’ahir va ser una nova mostra d’impotència del conjunt que dirigeix Bartzokas, que només va rendir a un bon nivell en el segon quart, quan, curiosamen­t sense cap titular a la pista, va reaccionar després d’un mal començamen­t (19-9) i va situar-se al davant amb una bona defensa que va permetre un parcial de 0-11 en sis minuts. Dorsey, expedienta­t pel club després de les seves crítiques als metges, va estar durant aquests minuts a la pista i va aportar intensitat, però el seu paper es va anar diluint igual com el de tot el conjunt.

Quan Tomic va establir el 2935 a l’inici del tercer quart, el Barça es mostrava ferm, però aquesta sensació va desaparèix­er en un no res. Tres pilotes gairebé consecutiv­es perdudes en atac van donar a l’equip de Txus Vidorreta l’energia per reaccionar en una fase en què l’anotació blaugrana va tornar a ser insignific­ant, 10 punts, una xifra ridícula. Bartzokas es lamentava ostensible­ment a la banqueta pels errors constants dels seus jugadors, que fins i tot van malgastar diverses transicion­s clares en les quals tenien tot l’avantatge per sumar punts i van escollir atacs en estàtic... que també van fallar.

Un 2-1 de Koponen va situar el 55-51 a falta de set minuts pel final. Hi havia temps per a tot, però l’avantatge local va arribar un altre cop als deu punts (63-53) quan ja era clar que els barcelonis­tes tornarien a caure en una tònica massa habitual durant aquesta temporada plena de decepcions.

Emoció a Badalona. La Penya, amb 58 punts dels titulars, va jugar un magnífic partit contra el R. Madrid i fins i tot es va quedar a les portes de la pròrroga en dos triples de Bogdanovic i Vidal que no van entrar. Els verd-i-negres guanyaven per 44-31 al descans perquè el seu joc col·lectiu havia estat impecable. Però el campió va reaccionar a la represa i va sentenciar a l’últim quart amb un parcial de 17-27 que en cap cas no entela l’actuació dels jugadors d’Ocampo, obligats a rendir igual davant adversaris que siguin més assequible­s. Aquest és el seu repte.