La Vanguardia (Català)

L’assegurado­ra Aegon negocia la venda de la clínica QMS a Quirón

Els grups Clínica Corachán, Asisa i Tres Torres també han presentat ofertes

- Barcelona

El grup assegurado­r Aegon negocia la venda de la seva filial sanitària QMS, propietàri­a del centre sanitari barceloní del mateix nom, per una xifra de l’ordre de sis milions d’euros. Fonts assegurado­res van explicar que la companyia ha obert un procés de venda, que preveu tancar a final de mes, en què han presentat ofertes grans grups del sector com Quirón, Clínica Corachán, Asisa i Clínica Tres Torres, entre altres.

Fonts assegurado­res van assenyalar que, encara que el procés de venda s’ha plantejat com a “obert”, Quirón és el candidat més ben situat per comprar el centre: com a primer grup de sanitat privada d’Espanya, també és el primer proveïdor de serveis sanitaris de la mateixa Aegon, que té un interès especial a assolir simultània­ment un bon acord de provisió de serveis assistenci­als.

Quality Medical Service (QMS) és propietàri­a del centre mèdic barceloní del mateix nom, situat a la confluènci­a entre el carrer Aribau i la Diagonal de Barcelona, i el 2009 en va obrir un altre a Madrid. Aegon va adquirir QMS el 1996, quan el grup holandès va entrar al sector de l’asseguranç­a de salut amb la compra de les companyies d’asseguranc­es barcelonin­es Labor Médica i La Sanitaria. El centre avui acull un consultori mèdic, una clínica dental i un servei de rehabilita­ció, ocupa uns 160 metges i factura anualment al voltant de set milions d’euros.

Quirón Salud, fruit de la fusió d’IDC Salud i el grup hospitalar­i Quirón el 2014, té 43 hospitals a tot Espanya, 39 centres assistenci­als

El domini de Quirón com a proveïdor sanitari és el factor determinan­t davant de les altres ofertes

i uns 300 centres de prevenció de riscos laborals. Amb una plantilla de 35.000 persones, factura anualment uns 2.300 milions d’euros. El grup, controlat pel fons CVC, ha assolit un acord de venda amb el grup alemany Fresenius Helios, que està pendent d’autoritzac­ió per les autoritats de competènci­a de la Unió Europea.

Fonts sanitàries van destacar que “la posició de gairebé monopoli de Quirón a l’assistènci­a sanitària privada en moltes ciutats d’Espanya i el seu gran domini a la ciutat de Barcelona fa que cap companyia d’asseguranc­es no es pugui permetre prescindir-ne, i les altres ofertes, encara que en superin el preu, no tenen les mateixes oportunita­ts. Cosa que paradoxalm­ent reforçarà el seu domini en la sanitat de Barcelona”.

Quirón Salud és el propietari de les tres clíniques privades més grans de la ciutat de Barcelona, la Quirón, la Teknon i la Dexeus, i, a més, de la Clínica del Pilar-Centre Cardiovasc­ular Sant Jordi i l’Institut Oftalmològ­ic Quirón Salut. També controla l’hospital Sagrat Cor, la Clínica del Vallès a Sabadell, i l’Hospital General de Catalunya de Sant Cugat, concertats amb el sector públic.

 ?? DAVID AIROB ?? El centre QMS, situat al carrer Aribau de Barcelona, prop de la Diagonal
DAVID AIROB El centre QMS, situat al carrer Aribau de Barcelona, prop de la Diagonal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain