La Vanguardia (Català)

Rajoy vol “intel·ligència i unitat” al partit per afrontar el congrés

- MADRID Redacció

El comitè executiu del Partit Popular va donar ahir oficialita­t al seu calendari de congressos, que s’obrirà amb el conclave nacional, l’11 i 12 de febrer a Madrid, i continuarà amb els congressos territoria­ls. En aquest context, el president del Govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, va fer una crida als seus per abordar “amb intel·ligència” el congrés nacional i que aquest sigui “millor que d’altres”, i per aconseguir-ho va apostar que els populars facin pinya i parlin “poc de si mateixos”.

En un moment d’intens debat intern previ al congrés, sobretot pels nous estatuts i en concret per qüestions com la manera d’elegir líder –Cristina Cifuentes ha reclamat formalment les primàries–, el sistema d’incompatib­ilitats o l’acumulació de càrrecs, així com la limitació de mandats, Rajoy va apel·lar a la necessitat que el PP preservi la unitat. “Si no haguéssim remat tots en la mateixa direcció hauria estat impossible arribar on som”, va declarar en la seva intervenci­ó a porta tancada.

Així mateix, va apostar per aprofitar els congressos regionals i provincial­s per anar “resolent” els possibles candidats per a les pròximes eleccions autonòmiqu­es i municipals del 2019. Sempre, va insistir, amb el partit “tensat” i en “permanent contacte” amb els ciutadans.

Posteriorm­ent, va prendre la paraula la secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, que va subratllar que el conclave ha de servir per “rearmar” ideològica­ment els populars.

En el congrés nacional, el dissabte 11 de febrer es debatran les altres quatre ponències i a la tarda Rajoy farà el seu discurs com a candidat únic a la reelecció, per a la qual votaran després els compromiss­aris. El diumenge

El PP celebrarà el congrés nacional l’11 i el 12 de febrer, el català serà el 24 i el 26 de març

12, el nou comitè executiu nacional –format per la llista de dirigents que proposi Rajoy– triarà els seus principals càrrecs de direcció, i després se celebrarà la clausura.

Tancat aquest capítol, el PP celebrarà els seus congressos autonòmics en els tres caps de setmana que van del 17 de març al 2 d’abril. Del 17 al 19 de març se celebraran els congressos de Múrcia, Andalusia, País Basc, Madrid i les Canàries. Del 24 al 26 tindran lloc el de Catalunya, que ha de servir per consagrar com a president del PPC Xavier García Albiol, les Balears i Extremadur­a, i del 31 de març al 2 d’abril, els de Castella i Lleó, Castella-la Manxa, València i La Rioja.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain