La Vanguardia (Català)

Odón Elorza dona per fet que Pedro Sánchez també serà candidat

- Bilbao

A l’espera de la decisió final, defensors de Pedro Sánchez donen per fet que farà un pas endavant per tornar a liderar el PSOE. El diputat basc Odón Elorza –que va votar en contra de la investidur­a de Rajoy– creu que aquesta setmana hi haurà moviments que permetran saber les intencions de l’exsecretar­i general dels socialiste­s. Ell es mostra “optimista” i espera que Sánchez “doni la campanada” i se sumi a la cursa cap a les primàries que ha inaugurat Patxi López.

“Si ell vol, la cosa està molt avançada”, va dir en referència a la coordinaci­ó interna per posar en marxa una campanya entre la militància. En una entrevista al programa d’ETB En Jake, l’exalcalde de Sant Sebastià va confirmar que està en contacte amb Sánchez, a qui veu com la persona adequada per liderar un projecte basat en la radicalita­t democràtic­a dins del partit, la defensa de la plurinacio­nalitat d’Espanya i una identitat ancorada a l’esquerra.

Elorza argumenta que, després dels esdevenime­nts que van sacsejar el PSOE durant l’any passat, les bases s’han activat i ara “tenen ganes” de plantejar la batalla de portes endins. Convençut que també la dirigent andalusa Susana Díaz optarà a la secretaria general, afirma que “els descamisat­s” se situaran davant de les “elits” de Ferraz, aquells que, segons ell, van frenar la possibilit­at d’un Govern progressis­ta a Espanya per lliurar-lo a Mariano Rajoy. Entre els dirigents que donen suport a una eventual candidatur­a de Sánchez hi ha José Antonio Pérez Tapias, que va competir a les primàries del 2014.

El veterà polític guipuscoà no té cap dubte que en algun moment del trajecte aquesta plataforma haurà “de convergir” amb la de Patxi López. “Qui es va abstenir no pot liderar la bandera del no”, va advertir en referència a l’exlehendak­ari, que va acatar finalment les directrius del partit durant la investidur­a. Admet que el pas que ara ha fet el seu company no l’ha sorprès perquè sempre havia proclamat la necessitat d’“una tercera via” per sortir de l’atzucac. La comissió executiva dels socialiste­s bascos ahir va emetre un comunicat elogiant la figura de López però recordant que és l’única candidatur­a que s’ha fet pública fins ara.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain