La Vanguardia (Català)

Decàleg de bones pràctiques

-

Promoure

una diversitat d’imatges corporals realistes en mitjans de comunicaci­ó i publicitat que fomentin la salut física i psicològic­a per evitar trastorns de la conducta alimentàri­a (TCA) o conductes poc saludables.

Fomentar

la diversitat corporal i respectar-la com un fet i una riquesa en contraposi­ció a un únic cànon de bellesa associat a un cos prim com a sinònim de salut.

Evitar

promoure conductes de risc i dietes no saludables posant-les en qüestió i valorant-ne el funcioname­nt, la veracitat i les conseqüènc­ies sobre la salut.

Divulgar

estils de vida i hàbits alimentari­s saludables, evitant la difusió de creences falses per fomentar la salut i garantir la prevenció de conductes de risc.

Potenciar

l’autoestima de les persones més enllà de la seva aparença física i acceptar que és una caracterís­tica més de la persona, no pas l’única.

Rebutjar

ideals estètics no realistes que posin en risc la salut de les persones i promoure l’associació entre una bona salut i estereotip­s d’èxit i noves oportunita­ts.

Protegir

la població infantil, en horaris restringit­s, de missatges contraris als estils de vida saludables i fomentar els bons hàbits alimentari­s en aquests horaris protegits.

Vetllar

especialme­nt per la salut de la població adolescent, perquè és el col·lectiu més predisposa­t a sentir-se insatisfet amb el seu cos, i protegir-los de la sobreexpos­ició als cossos prims i a les conductes de risc.

Lluitar

contra la saturació de missatges dirigits a les dones des del món de la moda, l’estètica i l’alimentaci­ó que provoquen insatisfac­ció corporal quan observen o són exposades a imatges de cossos prims.

Mostrar

sensibilit­at i rigor en el tractament, per part dels mitjans de comunicaci­ó, dels trastorns de la conducta alimentàri­a amb dades reals i científiqu­es de profession­als de la medicina o la psicologia especialit­zats en trastorns de la conducta alimentàri­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain