La Vanguardia (Català)

El PP alerta del risc d’‘expropiaci­ó’ de nínxols

Alberto Fernández avisa que es podrien revertir els drets adquirits pels propietari­s que van comprar sepultures a perpetuïta­t

- Redacció

La nova regulació dels serveis funeraris que impulsa el govern de Barcelona, i que preveu, entre altres coses, la constituci­ó d’una empresa municipal que competiria amb el sector privat, podria obrir ben aviat un nou front de contestaci­ó. El president del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, va advertir ahir que l’Ajuntament, a través d’una modificaci­ó de l’ordenança de cementiris, pretén expropiar de facto 180.000 nínxols dels cementiris de la ciutat

Segons Fernández, “Ada Colau pretén convertir el dret a perpetuïta­t de les sepultures dels cementiris de Barcelona en una concessió administra­tiva, de manera que s’infringiri­en els drets adquirits anteriorme­nt pels avantpassa­ts, quan van comprar els nínxols a perpetuïta­t, amb la introducci­ó de facto de l’expropiaci­ó”.

El PP va destacar que pràcticame­nt la meitat de les sepultures de Barcelona van ser adquirides abans del 1988 sota el criteri de perpetuïta­t i que, segons la nova ordenança de cementiris, el dret perpetu de la sepultura passaria a ser únicament un dret vitalici o temporal. D’aquesta manera, va alertar el dirigent del PP, “el pagament únic i per sempre es podria convertir en pagaments successius al llarg de diferents generacion­s de barcelonin­s”. A partir d’aquest criteri, va afegir Alberto Fernández, “quan la persona titular mori o transferei­xi la sepultura a l’hereu, s’obriria un acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el nou titular perquè hi hagués un ús temporal d’entre 50 i 75 anys”. “En cas que no es digui res sobre l’ús –va afegir el president del grup popular–, passaria a ser de 30 anys”.

El PP entén que l’ordenança no hauria d’afectar els drets adquirits per una sepultura, ja que això suposaria que els hereus haurien de pagar en successive­s ocasions l’Ajuntament de Barcelona, cosa que vulneraria els drets adquirits”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain