La Vanguardia (Català)

Carles de Gal·les divulga els reptes del canvi climàtic

El llibre, de què el príncep és coautor, es publica aquest mes

- Redacció i agències BARCELONA

Les inquietuds ambientals del príncep Carles d’Anglaterra són conegudes. És un amant de l’arquitectu­ra tradiciona­l que respecta la campanya anglesa, i més d’una vegada ha fet pública la seva preocupaci­ó pel canvi climàtic provocat per l’home. Ara ha fet un pas endavant i s’ha convertit en coautor d’un llibre de la popular col·lecció britànica Ladybird en què s’aborden els desafiamen­ts i les solucions per mitigar l’escalfamen­t del planeta. El llibre forma part d’una sèrie de publicacio­ns per a adults escrita amb l’estètica d’aquesta popular col·lecció infantil amb l’objectiu d’explicar amb senzillesa temes complicats.

El llibre, de 52 pàgines, ha estat escrit en col·laboració amb el fundador d’Amics de la Terra, Tony Juniper, i l’experta en canvi climàtic Emily Shuckburgh. La col·lecció Ladybird es va fer popular a les dècades del 1960 i el 1970, i fa poc va renovar el seu èxit amb una gamma de llibres humorístic­s per a adults.

El príncep Carles de Gal·les ja va ser coautor d’un llibre amb Tony Juniper i Ian Skelly anomenat Harmony, a new way of looking at our world (Harmony, una nova manera de veure el nostre món), i també va escriure un llibre per a nens titulat The old man of lochnagar (L’home vell de Lochnagar).

Mentre comentava la seva col·laboració amb el príncep, Juniper va declarar: “Vam haver de treballar molt per assegurar-nos que cada paraula complís la seva funció, mentre, alhora, treballàve­m amb les imatges per mostrar els temes que volíem abordar”. “Espero que el llibre resisteixi la prova del temps”. Editat per Penguin Books, es llançarà el 26 de gener. “Hi ha el perill evident que això no es prengui seriosamen­t. Però si l’estil i la informació és correcta i comprensib­le, el nou llibre de Ladybird podria ser just el que es necessita per transmetre el missatge que tothom és necessari per combatre el canvi climàtic”, va declarar Phillip Williamson, de la facultat de Ciències Ambientals de la Universita­t East Anglia.

 ?? AP ?? El príncep, entre Emily Shuckburgh (Universita­t de Cambridge) i Tony Juniper (Amics de la Terra)
AP El príncep, entre Emily Shuckburgh (Universita­t de Cambridge) i Tony Juniper (Amics de la Terra)
 ??  ?? Portada del llibre
Portada del llibre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain