La Vanguardia (Català)

Amb ulls de nen

Neil Patrick Harris protagonit­za l’adaptació de la col·lecció infantil ‘Una serie de catastrófi­cas desdichas’

- FRANCESC PUIG Barcelona

L’univers imaginatiu i excèntric de la col·lecció infantil Una serie de catastrófi­cas desdichas, escrita per Daniel Handler sota el pseudònim de Lemony Snicket, ha estat portat a televisió per Netflix. Com adverteix el narrador Lemony Snicket al començamen­t del primer episodi, la sèrie narra la història “espantosa, malenconio­sa i calamitosa” dels germans Baudelaire (Violet, Klaus i Sunny), que, després de perdre els pares en un incendi, viuen sota l’amenaça que el comte Olaf, el seu malvat tutor legal, els arrabassi l’herència.

Protagonit­zada per Neil Patrick Harris (Como conocí a vuestra madre), la primera temporada de la sèrie té vuit episodis, en què s’adapten quatre de les novel·les de la col·lecció, una cada dos episodis. A part de Harris, al repartimen­t hi ha Patrick Warburton i Joan Cusack, mentre que la producció executiva va a càrrec de Daniel Handler i Barry Sonnenfeld, responsabl­e de les pel·lícules Homes de negre i La familia Adams.

Amb un estil visual imaginatiu i pròxim al còmic, “aquesta sèrie no s’assembla a res que s’hagi vist abans a la televisió”, assegura Sonnenfeld. El protagonis­ta, Neil Patrick Harris, hi està d’acord: “Hem creat un món de fantasia visualment exquisit i molt sorprenent”, assegura en una conversa telefònica amb La Vanguardia.

La col·lecció infantil de la saga literària es va convertir en un best-seller internacio­nal de què es van arribar a publicar 13 llibres entre el 1999 i el 2006 i que ja va tenir versió cinematogr­àfica el 2004, amb Jim Carrey en el paper de Comte Olaf. Harris confia que la sèrie, disponible a Netflix des de divendres passat, obtindrà el mateix èxit que els llibres, que, a parer seu, van enlluernar els lectors perquè l’autor, Daniel Handler, “els va escriure a través dels ulls dels nens que moltes vegades ens presenten als adults com unes persones molt propenses a fer el ridícul”. El guanyador de diversos premis Emmy i Tony també destaca que “aquesta sèrie ens recorda com nosaltres vèiem els adults i el món en general quan érem nens”.

Harris interpreta el cobdiciós i manipulado­r Comte Olaf, “un paio bastant simple però molt envanit que es pensa que és el més intel·ligent, el més talentós i el més guapo

La sèrie de Netflix narra la història de tres germans orfes als quals el seu tutor intenta prendre l’herència

i que només està interessat en l’herència dels Baudelaire”. L’actor també interpreta diversos personatge­s, amb el Comte Olaf disfressat de Capità Sham i la recepcioni­sta Shirley, entre altres. Va ser difícil? “No, de fet, va ser molt divertit. Vaig ser capaç de passar molt ràpidament d’un personatge a l’altre, amb la mateixa facilitat de qui canvia de canal a la tele”. Li va resultar més complicat maquillar-se amb les pròtesis del personatge, ja que cada dia de rodatge hi havia d’invertir “gairebé tres hores”.

Harris, que, a més a més és productor de la sèrie i en canta el tema principal, diu que Una serie de catastrófi­cas desdichas és “escapista i fora d’època”, i assegura que s’ho passa molt bé amb el sentit de l’humor negre que envolta tota la història. “Aquesta sèrie entretindr­à la gent a qui li agradin els puzles, els misteris i els enigmes”.

I agradarà tant a grans com a petits? “És com veure Los teleñecos, pensats per al públic infantil però molt apreciats també pels adults. Esperem que la nostra ficció entretingu­i tots els públics: als més petits els semblarà divertida, als que tenen entre 10 i 12 anys els encantarà seguir les aventures dels germans Baudelaire i els adults segur que apreciaran aquest humor negre”.

 ?? NETFLIX ?? El malvat Comte Olaf i els tres germans Baudelaire
NETFLIX El malvat Comte Olaf i els tres germans Baudelaire

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain