La Vanguardia (Català)

La sort s’alia amb el Barça

El conjunt de Bartzokas evita el Reial Madrid i el Baskonia fins a una hipotètica final

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

Parlar de sort quan juga el Barcelona Lassa sembla sorprenent, però no hi ha cap més manera d’interpreta­r el sorteig, fet ahir a Vitòria, de la Copa del Rei, que es disputarà entre els dies 16 i 19 de febrer. El conjunt barcelonis­ta jugarà els quarts de final contra l’Unicaja i, en cas que superés l’eliminatòr­ia, ho faria en semifinals contra el vencedor del València-Herbalife Gran Canària. En altres paraules, el Barça evita fins a la final els dos rivals més potents, és a dir, el Reial Madrid, campió en les tres últimes edicions, i el Baskonia, l’amfitrió. Tot i això, per arribar al partit definitiu el conjunt de Bartzokas haurà de millorar el rendiment en un torneig que, a priori, es presenta com la seva única oportunita­t per aconseguir algun títol important durant aquesta temporada perl’última què ni a l’Eurolliga, on la seva situació és molt compromesa quan ja ha començat la segona volta de la competició, ni a la Lliga Endesa, amb un format que obliga a disputar la final a un màxim de cinc partits, no està en disposició de lluitar pels títols amb garanties. Ara com ara, els blaugrana són inferiors a molts rivals i de la manera com evolucioni les pròximes setmanes en dependrà el seu futur immediat. En qualsevol cas, és evident que l’objectiu immediat és millorar el rendiment col·lectiu, perquè amb puntuacion­s per sota dels 70 punts, que s’han convertit en molt habituals aquestes darreres setmanes, és factible perdre contra molts dels adversaris amb qui lluitaran els blaugrana.

El duel contra l’Unicaja, sense ser senzill, és assequible per al Barça, que va perdre a Màlaga a la primera volta de la Lliga Endesa per culpa d’una decisió polèmica dels col·legiats. En efecte, els blaugrana vencien per 75-78 quan faltaven pocs segons pel final i en l’últim atac de l’Unicaja els àrbitres van assenyalar falta de Rice a Fogg quan aquest ni tan sols tenia la pilota. Però el base local, que era més enllà dels 6,75 metres, va fer el gest de llançar en dècima de segon i li van concedir, incomprens­iblement, tres tirs lliures. No en va fallar ni un i a la pròrroga els andalusos van aconseguir una victòria que semblava impossible. Aquell Barça Lassa, tot s’ha de dir, jugava millor que el d’ara, malgrat les baixes. El partit es va disputar a finals de novembre.

Ara, malgrat recuperar algun dels seus lesionats i incorporar nous jugadors –el brasiler Faverani és l’últim–, el Barça Lassa ha perdut el rumb, és molt vulnerable lluny del Palau Blaugrana i acumula moltes decepcions. L’última, abans-d’ahir contra l’Ibe-

NOMINACIÓ PER A FAVERANI El pivot brasiler fitxat pel Barça va estar en el millor cinc de l’última Copa disputada a Vitòria

rostar Tenerife a la Lliga Endesa.

Però la Copa del Rei és un torneig molt obert, propici a les sorpreses i en què, per exemple, l’amfitrió acostuma a tenir problemes per confirmar la seva condició de seriós candidat. Així, l’últim precedent al Buesa Arena afavoreix clarament els barcelonis­tes, que es van classifica­r setens a l’ACB –ara arriben com a quarts–. Llavors, el conjunt de Xavi Pascual va vèncer a quarts de final contra el Reial Madrid després de dues pròrrogues (111108), va tombar el Caja Laboral a les semifinals (80-69) i va alçar la Copa contra el València a la final per un clar 85-69. Va ser l’últim títol barcelonis­ta en una competició que des d’aleshores només ha vist victòries del Reial Madrid.

I una curiositat final: a Vitòria 2013, Faverani, finalista amb el València, va entrar en el millor cinc titular del torneig pel seu bon joc i la seva energia.

 ?? JORGE ZAPATA / EFE ?? Un tap de Ndiaye a Oleson en l’últim Unicaja-Barcelona Lassa
JORGE ZAPATA / EFE Un tap de Ndiaye a Oleson en l’últim Unicaja-Barcelona Lassa
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain