La Vanguardia (Català)

Tres ministeris vigilaran la devolució de les clàusules terra

- EDUARDO MAGALLÓN

El comitè de seguiment i control del sistema extrajudic­ial de devolució de les clàusules terra estarà integrat per un representa­nt dels ministeris d’Economia, de Justícia i de Sanitat; un membre del Banc d’Espanya, i un altre del Consell de Consumidor­s i Usuaris. Això és el que consta a l’últim esborrany de decret que està en mans del sector bancari. Els representa­nts hauran de tenir rang de director general. El Ministeri de Sanitat apareix en el comitè perquè d’ell depèn Consum.

Al document que està pendent que rebi el vistiplau del PSOE per poder portar-lo al Consell de Ministres es detallen també els terminis concrets d’execució del procés. Segons el text, en un termini de sis setmanes els bancs enviaran als seus clients “la seva proposta de compensaci­ó en efectiu o mesura equivalent” i les raons que justifique­n la quantitat. El client tindrà llavors 10 dies per decidir si l’accepta o no. Fonts consultade­s van indicar que respecte a esborranys anteriors desapareix l’opció que els bancs poguessin fer una contraofer­ta.

A l’esborrany es manté l’article que persegueix desincenti­var la judicialit­zació del cas, ja que fixa que en cas que un client no estigui d’acord amb l’oferta i presenti una demanda judicial pot haver de fer-se càrrec de part de les costes si la quantitat que fixa el jutge com a compensaci­ó és igual o inferior a la proposta pel banc.

Ahir la secretària d’Estat d’Economia, Irene Garrido, va declarar que el Govern confia a aprovar aquest divendres el decret però va recordar que necessita el suport d’altres partits. El cert és que si s’aprovés aquesta setmana, el Govern hauria necessitat un mes per tirar endavant la solució al conflicte.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain