La Vanguardia (Català)

Intenten ‘okupar’ el pis d’un líder d’ERC

El regidor republicà Alfred Bosch denuncia un intent d’‘okupació’ del seu pis, al Barri Gòtic, mentre dormia

- Barcelona

Un home dorm de matinada al seu pis del Barri Gòtic. Està sol. Es tracta d’Alfred Bosch, el president del grup municipal d’ERC a Barcelona. El desperten uns sorolls llunyans. En pijama, tots ens assemblem. Potser és el seu fill... “Hola?”. Però ningú no respon, els sorolls continuen, com si un animal provés de... Potser és un turista borratxo. No seria la primera vegada que un guiri dorm arraulit a les escales, que les escales es desperten amb vomitades, que una festa desperta... En aquesta finca hi ha dos pisos que es lloguen per dies. Són una molèstia. Aquí, abans, fa molt, tothom es coneixia, però la majoria ja van marxar a altres barris. Aquí, ara, no reconeixes ningú a les escales. Roc, roc, roc...

Sí, com si un animal provés de buidar l’interior de la porta de casa. Què coi... Aquí, abans, si se sentia un soroll estrany tothom sortia al replà, però ara... Roc, roc, roc... Bosch, el veí, l’home en pijama, treu el cap per una finestreta que comunica el pis amb el replà, es troba amb una figura fosca trastejant a la seva porta, rascant la fusta que envolta el pany. “Però què collons fas?”, etziba a la fosca figura, amb una determinac­ió que al mateix Bosch li sembla excepciona­l. Llavors la fosca figura, sorpresa de veure’s sorpresa, però amb una naturalita­t també excepciona­l, pregunta a l’home en pijama que mira per la finestreta si és casa seva. “Aquest pis està ocupat? Hi viu gent?”. “Esclar que està ocupat; aquí hi visc jo! Tru- caré a la policia”. “Bé... tranquil, ja me’n vaig, no cal posar-se així”, diu la fosca figura abans desaparèix­er escales avall.

Bosch va afegir que els guàrdies urbans van arribar de seguida, que li van explicar que ara per Ciutat Vella hi ha gent que okupa pisos per després rellogar-los de manera il·legal als que no poden accedir al mercat de l’habitatge. Que aquestes coses ja no passen únicament en barris perifèrics. Ara el fenomen s’estén al Gòtic. Fa uns quants dies Bosch va presentar les iniciative­s que el seu grup defensarà a les comissions

Els agents que van anar a casa li van explicar que el relloguer il·legal de pisos ‘okupats’ creix a Ciutat Vella

municipals d’aquesta setmana. Una, aprovada ahir per unanimitat, demana un pla de xoc contra els infrahabit­atges. Una altra demana al govern un balanç del pla de xoc contra els pisos turístics il·legals. A més a més, ERC ha de votar avui si dóna suport o no al pla especial urbanístic d’allotjamen­ts turístics del govern d’Ada Colau.

Potser la fosca figura es va confondre de porta. Uns esglaons més avall hi ha un local buit. “No vaig poder tornar a dormir, no deixo de pensar-hi –va explicar l’edil–, de pensar en la postgentri­ficació... L’expulsió de veïns ja ha passat. Ara vivim la despersona­lització. Ara al Gòtic la majoria de la gent està de pas, la gent es cuida molt menys, tot s’ha convertit en un hotel, tots són estranys...”.

 ?? DAVID AIROB ?? El regidor republicà explicant com va sorprendre una persona que provava d’entrar a casa seva
DAVID AIROB El regidor republicà explicant com va sorprendre una persona que provava d’entrar a casa seva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain