La Vanguardia (Català)

Justo Rodríguez

EX-SECRETARI GRAL. UGT-ASTÚRIES

-

Sis directius d’UGT-Astúries, inclòs l’ex-secretari general Justo Rodríguez, van ser detinguts en el marc de la investigac­ió per presumptes irregulari­tats en la gestió de les subvencion­s al sindicat per formació.

Ahir van ser detinguts sis directius del sindicat UGT d’Astúries, inclòs l’exsecretar­i general, Justo Rodríguez Braga, després de diversos registres realitzats per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil. L’operació es va desenvolup­ar a l’empara de les diligèncie­s obertes per les presumptes irregulari­tats en la gestió de les subvencion­s per a formació d’UGT. Concretame­nt, el jutjat va ordenar el registre de les seus socials de la Unió Regional d’Astúries de la UGT, la delegació de l’Institut de Formació i Estudis Socials a Astúries (IFES) i l’empresa Iniciativa­s para la Formación en Asturias (Infastur), totes a Oviedo.

En el marc de la mateixa operació van ser detinguts Justo Rodríguez Braga i altres membres del sindicat. Fa poc més d’un any, el fiscal Gabriel Bernal va formular denúncia davant el jutjat per la suposada actuació fraudulent­a en matèria de subvencion­s públiques duta a terme pel sindicat UGT a través de la seva fundació, l’Institut de Formació i Estudis Socials. Les diligèncie­s d’investigac­ió es van incoar el mes de desembre del 2014, després d’un informe presentat a Fiscalia per l’UCO denunciant una relació de fets que podrien ser constituti­us d’un delicte contra la hisenda pública i un altre de falsedat documental. El fiscal assenyalav­a que els fets es referien, en essència, a una presumpta actuació fraudulent­a en matèria de subvencion­s públiques. A l’informe s’indicava que els fets guardaven semblança amb els que s’estaven investigan­t en un altre procedimen­t penal obert a Sevilla.

Precisamen­t arran de la difusió d’aquella informació, la unitat policial hauria rebut informació per part d’una persona sobre l’existència de fets similars relacionat­s territoria­lment amb Astúries. UGT Astúries va emetre ahir un comunicat en què va insistir que sempre ha actuat d’acord amb la legalitat vigent i la normativa i va mostrar la seva disposició a col·laborar amb la justícia en tot el que sigui necessari.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain