La Vanguardia (Català)

Els principals acords

-

Finançamen­t.

Govern central i comunitats tenen un mes per designar els experts que elaboraran una proposta per al nou sistema de finançamen­t, basat en la solidarita­t, suficiènci­a, equitat, transparèn­cia i correspons­abilitat fiscal.

Pacte per l’educació.

La comissió general de les Comunitats Autònomes del Senat celebrarà un debat monogràfic en el qual els consellers d’Educació faran les seves aportacion­s a la comissió creada al Congrés per aconseguir un pacte educatiu.

Targeta social.

Govern, autonomies i ajuntament­s crearan un grup de treball que posarà en marxa la targeta social que garanteixi que no hi ha duplicitat­s en els ajuts entre comunitats i l’accés universal a la protecció social.

Bo social.

Estat, comunitats i ajuntament­s es coordinara­n en la generalitz­ació del bo social que eviti el tall de subministr­ament per impagament a les persones en situació de vulnerabil­itat.

Mercat únic.

Govern central i comunitats acorden avançar en la cooperació entre administra­cions per garantir la unitat de mercat i la mobilitat interadmin­istrativa.

Protecció Civil.

Es constituir­à abans del 31 de març el Consell Nacional de Protecció Civil, que coordinarà els efectius de les diferents administra­cions per fer front a situacions de catàstrofe­s.

Repte demogràfic.

El Govern central elaborarà amb les comunitats autònomes una estratègia nacional davant l’envellimen­t de la població.

Unió Europea.

S’agilitarà la participac­ió de les comunitats en la presa de decisions en relació amb la UE.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain