La Vanguardia (Català)

Nicole i Julia en fan 50

- Joaquín Luna

Aquest any 2017 ve carregat d’il·lusions personals: Nicole Kidman fa 50 anys el 20 de juny, i Julia Roberts, el 28 d’octubre. Tinc temps, encara que tampoc tant, per pensar en el regal –un detall– i, sobretot, en el missatge de felicitaci­ó, necessària­ment curt perquè no em coneixen i ha de captivar-les.

Jo havia pensat a convidar-les a Espanya. Tinc entès que a les actrius de Hollywood els agrada molt Espanya i les dates cauen molt bé per a la Tomatina de Bunyol, el 30 d’agost. El pla és original i si estiro la màniga potser els proposo el Tomatina tickets and Benidorm experience, que, per 110 euros, inclou paella and sangria encara que cal matinar molt perquè l’autobús surt a les 5.30 h del matí de l’hotel Don Pancho de la vila balneària.

–Vigila que les dones de 50 anys s’apunten a un bombardeig.

Això m’ha advertit un amic de les nits de disbauxa i seria bo que totes dues acceptessi­n la invitació. Suposo que ja trobaria algun amic per apuntar-s’hi, encara que la majoria tenen nens i segur que dirien que són males dates i em deixarien tirat.

–I si les convides a les festes del Pilar 2017? A l’octubre sí que podria...

A veure, jo per mi les hi convidava, però entre la rasca del Moncayo i la gentada que omple les fondes del Tubo en festes potser els fa mandra i em posen l’excusa d’algun rodatge. –Tu t’has mirat al mirall? La meva mare ha afegit que no m’hi veu, amb aquestes noies, però li agrada més Julia Roberts, creu que és de més confiança.

Si els soc sincer, fa 25 anys no m’hi hauria atrevit. Ni amb l’una ni amb l’altra. Potser tenien les idees confuses,

He pensat convidar les actrius a Espanya pel seu aniversari i dubto entre la Tomatina i la festa del Pilar

a diferència d’ara, i en el pitjor dels casos m’haurien contestat amb desconside­ració. –Are you mad? La meva teoria és que la millor edat per convidar senyores com elles a la Tomatina de Bunyol és als 50 perquè ja estan cansades d’homes amb jets privats i l’agenda ocupada. A més, no valoren tant el físic –el meu, en aquest cas– i els agafa la mania que els donen menys papers i els seus coetanis es fixen en les de 30. Total, que “abaixen la guàrdia”, en argot masculí, i són més receptives. Però els trets no van per aquí. A mi m’agraden les dones de 50 anys perquè són molt maques i tot allò que no sigui convencion­al els sembla divertit. Ja no pensen en el dia de demà, sinó en aquesta nit, i saben que els homes tenim tants defectes que no ve d’aquí. Un ja no pregunta: –T’ho has passat bé? En les males nits, indulgènci­a. I els bons dies, un “no està malament”.

Cal encarar el 2017 amb alegria i no fer gaire cas als diaris, que venen saberuts. Si accepten, els hi explico a vostès i a tots els amics, fins i tot a aquells que dubten que una dona als 50 sigui un diamant ja polit.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain