La Vanguardia (Català)

El jutge del cas Nadia descriu les 50 fotos indiscrete­s de la menor

- Barcelona

Malgrat les explicacio­ns dels pares, el jutge de la Seu d’Urgell Ignacio Risueño no només no va quedar convençut de la innocència amb què, segons Fernando Blanco i Margarita Garau, es van fer les fotos en què apareix la Nadia, sinó que les imatges apuntalen les seves “serioses sospites” sobre els delictes d’exhibicion­isme i provocació sexual i pornografi­a infantil.

En una interlocut­òria duríssima redactada divendres després d’interrogar la parella, el magistrat descriu sense subtileses els dos grups d’imatges que els Mossos d’Esquadra van localitzar en un llapis de memòria que el pare portava a sobre quan va tramar la fugida a França perquè la seva estafa milionària havia estat descoberta. Una primera sèrie està formada per 41 fotografie­s, en què els pares mantenen relacions sexuals i es retraten. El magistrat afirma que és impossible que la menor, que tenia 3 anys, estigués dormint. No només canvia la posició dels peus, escriu el magistrat, sinó que té la televisió engegada i és a “pocs centímetre­s” dels pares.

La resta de les imatges són nou, fetes en dies dispars i en què la nena surt nua i posant. El magistrat desmunta la tesi que són fotos mèdiques perquè “no hi ha detalls” per poder veure cap evolució. També descarta que siguin en part records familiars, perquè “només hi ha fotografie­s de la menor nua”. I, malgrat que no discuteix el caràcter espontani i juganer de la nena, diu que correspon als pares “vetllar perquè no es retratin aquests moments, especialme­nt si la menor està nua i en posicions indiscrete­s”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain