La Vanguardia (Català)

L’Hospitalet tindrà un centre d’investigac­ió de medicina xinesa

- L’Hospitalet

L’Hospitalet de Llobregat ha arribat a un preacord amb la ciutat de Pequín i el Govern de la Xina per ser la seu del primer centre europeu de desenvolup­ament i promoció de la medicina tradiciona­l xinesa, segons va anunciar ahir l’alcaldessa, Núria Marín, a la conferènci­a anual sobre l’estat de la segona ciutat de Catalunya, que va tenir lloc al renovat mercat municipal del barri de La Florida.

El projecte estarà situat en l’entorn del clúster biomèdic de Gran Via. Es preveu construir un edifici per a la investigac­ió, un espai per a la divulgació cultural i un altre de dedicat a la convalidac­ió de patents. “Serà un centre pioner i de referència a Europa”, va assegurar Marín. Si l’acord es rubriqués, la construcci­ó dels equipament­s es faria de manera progressiv­a al llarg dels pròxims anys gràcies a una inversió de 80 milions d’euros. El projecte té la col·laboració de la Generalita­t i de la Universita­t de Barcelona (UB).

Marín també va revelar que la seu central en l’arc mediterran­i de l’editorial Santillana s’instal·larà a l’Hospitalet. Davant la presència del president de Seat, Luca de Meo, va proposar la seva ciutat per acollir el nou centre mundial de dades de Volkswagen. Segons Marín, ara es recullen els fruits de l’“estratègia i el treball per posar en relleu la ciutat com a eix central d’una àrea metropolit­ana que sota la marca Barcelona vol ser competitiv­a a Europa i el món”. Precisamen­t, Marín va reclamar més “visió metropolit­ana” en temes com la generació de riquesa, la igualtat d’oportunita­ts, la pobresa energètica i el turisme. “Té sentit pensar la política de turisme només per a Barcelona ciutat?”, es va preguntar. “Si les empreses pensen en termes metropolit­ans, per què els ajuntament­s no?”, va continuar. D’altra banda, va tornar a reclamar un millor tracte per a Rodalies amb la construcci­ó del túnel per soterrar les vies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain