La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ho repoblaré tot amb pins. Notícia sobre un ànec francès feta per enganyar la gent. 2 Ball sense parella. Cal pitjar-lo per engegar la tele, però abans n’heu de trobar la ubicació. Rata d’aigua. Volem el cap d’esports. 3 Aquest es dedica a traficar amb ous. Escandinau­s famosos per la seva capacitat d’abstreure’s i dissimular. 4 Arran de l’as, però sense el seu concurs. Greixó, segons on. Ho torra a mitges. 5 Element objectiu que forma part d’una base. Un que noranteja. Prepararan la fotografia generacion­al. 6 Est. Criminal. Enfilall de coses.

7 Hort de regadiu. Els éssers fornits sobre els quals reposa tota l’estructura de l’Atlàntida. 8 Cobra per l’ús d’una habitació en l’habitatge que ell ja té llogat. El prefix més col·laboratiu. Dues escales de pintor obertes, de perfil. 9 La part davantera de l’armadura. Via que no és pas recta. Centúria.

10 Molibdè. Contenidor de literatura epistolar que branda el tennista. Llarga. 11 Que no sap res. Ho esborréssi­m del mapa, encara que no fos el de l’Índia. 12 Transpirar. Carall, dit amb

la boca petita. Pin desordenat. 13 Que comporta una certa tensió. Agermana Kelvin i les universita­ts. Al final, resulta que estan de conya. 14 Quantitats de llet que caben en un pot. Cadascun dels trams del pal d’una guitarra.

VERTICALS 1 Et precipites sobre el vaixell enemic. Reconcilia dues persones amb una amanida. 2 Anirà a parar. Causen un perjudici. 3 A les portes de Bratislava. Aparellem una embarcació per empendre la navegació. Lil·liputencs. 4 Eructe. Residència de la tercera edat. Davant parella va ser el precursor de la coca-cola a les tavernes del salvatge oest. 5 Via excrementí­cia. Botar com un cangur. Principi d’identitat. 6 La més vibrant de l’alfabet. Pot ser de cotxes o deserta. Organitzac­ió d’octòpodes col·legiats. Pot ser d’un gos o del pa. 7 Vagareja sense encertar-la de cap manera. La família més visitada de Catalunya ho és. En un tres i no res. 8 Globus no tripulat. Agrupacion­s de dunes.

9 Al bell mig de l’acte. El teixit de lli del mandril. Mirar entre carboneres.

10 L’allibera de tota culpa. El quart dels antics ordes menors catòlics, sense cap relació amb les fotografie­s de Colita. 11 La nueu tot perdent una lletra. Que tenen insectes devoradors d’abrics en armaris. Capital caldea dels mots encreuats. 12 Abraçat a la mallorquin­a. Hi posi una maneta, així. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 13 La més vibrant de l’alfabet. Grossera com un engany indisculpa­ble. Mecanismes. 14 Guardant relíquies. Instal·lat en una canadenca.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain