La Vanguardia (Català)

Paco León protagonit­za ‘La peste’, de Movistar+

Alberto Rodríguez dirigeix la trama de la sèrie, a la Sevilla del XVI

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

Alberto Rodríguez torna a la Sevilla que tant s’estima i que tant ha reflectit a les seves pel·lícules. El director de Siete vírgenes, Grupo 7, La isla mínima i El hombre de las mil caras, entre d’altres, comença la seva segona aventura a la televisió amb La peste, una sèrie per a Movistar+ que és la gran aposta de la cadena de Telefónica “pel talent espanyol”. Es tracta d’una estrena prevista per al mes de desembre que tindrà Paco León, Manuel Solo, Pablo Molinero i Patricia López Arnáiz com a principals intèrprets.

Domingo Corral, director de producció original de Movistar+, va presentar ahir a la Casa de Pilatos de Sevilla una sèrie en què s’invertiran deu milions d’euros. Constarà de sis capítols de 50 minuts de durada i tindrà, almenys, una segona temporada si l’èxit acompanya la primera, cosa que a la cadena donen per fet tenint en compte “l’extraordin­ari equip que hi ha al darrere del projecte”. La peste sumarà més de 250 seqüències, un equip de 200 persones i 100 actors i es rodarà en 130 localitzac­ions. A banda de l’alcàsser de Sevilla, les Atarazanas i la Casa de Pilatos, a Sevilla, es filmaran escenes a Carmona, Trujillo, Santiponce, San Juan del Puerto i desenes de llocs més.

La peste es desenvolup­a a la Sevilla de la segona meitat del segle XVI, els últims anys del regnat de Carles V i els primers de Felip II, quan la ciutat és el centre del món després del descobrime­nt d’Amèrica. Sevilla és l’urbs més poblada d’Espanya: hi conviuen la majoria de les riqueses amb la pobresa extrema, s’hi parlen vuitanta llengües diferents i hi floreix l’art en la mateixa mesura que el crim. És una ciutat oberta on amb l’or i la plata d’Amèrica arribaven als galions tota mena de rufians i de malalties. També les noves idees que sorgien a Europa, especialme­nt el protestant­isme.

Serà una sèrie de rerefons policíac, un thriller, en què els dos personatge­s principals hauran d’investigar una sèrie de crims que s’estenen per tota la ciutat, assolada per la malaltia. La trama tindrà molt pes, però Alberto Rodríguez i el seu guionista habitual, Rafa Cobos, que en aquest cas ha assumit la majoria de la feina, pretenen que “l’interès se centri també en els personatge­s, en éssers humans tan polièdrics i contradict­oris al segle XVI com ho som avui dia. Serà una sèrie coral, amb una aposta molt decidida per la recreació hiperreali­sta dels tipus, els ambients i els colors d’aquella època”.

Enmig d’un dels brots de pesta habituals del segle, uns quants membres destacats de la societat sevillana apareixen assassinat­s. En Mateo, un exmilitar condemnat per la Inquisició, ha de resoldre els crims per aconseguir el perdó del sant ofici i, així, salvar la vida. En la història es barrejaran els prototips més habituals de la societat d’aleshores, nacionals i estrangers; cristians vells, jueus conversos i moriscos; esclaus i lliberts; nobles i plebeus; bergants, lladres i prostitute­s.

L’elecció de Paco León com un dels protagonis­tes ha estat una de les grans sorpreses del càsting. León va assenyalar ahir que es va sotmetre a les proves perquè estava molt interessat en “l’experiènci­a que posa en marxa Movistar+”. Interpreta­rà el paper de Zúñiga, “un home molt ric i amb un caràcter molt tèrbol que té moltes cares”. L’actor sevillà haurà de variar els registres interpreta­tius pels quals és conegut per donar vida a un personatge molt diferent. És una aposta que apassiona Alberto Rodríguez, que reconeix que s’ho passa molt bé “canviant els registres dels actors”, com ja va fer amb un gran èxit en els casos de Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez a La isla mínima.

És la joia de la corona, però no és pas l’única. El pla de Movistar+ és estrenar quatre sèries de producció pròpia aquest any. A més de la sèrie que dirigeix Alberto Rodríguez, es podran veure La zona ,de Jorge i Alberto Sánchez-Cabezudo, protagonit­zada per Eduard Fernández; Vergüenza, de Juan Cavestany i Álvaro Fernández Armero, amb Javier Gutiérrez i Malena Alterio, que està en fase de postproduc­ció, i una tercera sèrie amb un títol que no es va donar a conèixer “perquè encara s’ha de confirmar”. La intenció, va destacar Corral, és que el 2018 Movistar+ estreni deu sèries més, una al mes, excepte dues a l’estiu. “La competènci­a treballa portant sèries de fora, estrangere­s. A Movistar+ volem donar als nostres clients alguna cosa més. Un plus de valor afegit”, va subratllar Corral.

La cadena de Telefónica estrenarà quatre produccion­s aquest any i deu sèries anuals a partir del 2018

 ??  ?? L’equip principal de La peste, la sèrie de Movistar+, a la Casa de Pilatos de Sevilla ahir
L’equip principal de La peste, la sèrie de Movistar+, a la Casa de Pilatos de Sevilla ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain