La Vanguardia (Català)

El Viñas atreu 511 cantants de 62 països

- Barcelona

El Concurs Internacio­nal de Cant Tenor Viñas, una de les grans cites globals per descobrir noves veus al món de l’òpera, torna a Barcelona més internacio­nal que mai. Aquest cap de setmana el Liceu acollirà la final i el concert dels guanyadors, però abans hauran participat a les diferents eliminatòr­ies d’aquesta 54 edició 511 cantants de 62 països, molts dels quals han passat per proves per al concurs a Londres, Nova York, París, Milà, Pequín, Los Angeles i Moscou.

De fet, ahir Miquel Lerín, director i ànima del concurs, va assenyalar que la novetat més notable d’aquest any és que la col·laboració del Liceu amb teatres internacio­nals ha permès que elegeixin 52 cantants, i va dir que la participac­ió del Bolxoi de Moscou no serà cada dos anys, sinó anual. A més a més, va explicar que “l’esponsorit­zació ha fet un gran pas amb la creació d’un grup fundaciona­l d’amics del Concurs Viñas, que col·laboren molt activament, a part del suport del Liceu, la Fundació Puig i les institucio­ns”.

Dels participan­ts aquest any, 216 són sopranos, i cent, tenors. Els països amb més candidats són Corea del Sud, amb 148, i Rússia, amb 50. Hi ha sis premis oficials i nombrosos premis especials i extraordin­aris, i Lerín assenyala que amb aquests guardons intenten potenciar l’estudi de cant per als que no estan a punt per debutar. La gran mezzo

La mezzo Grace Bumbry destaca que com a jurat busca veus i no cantants amb bona figura

Grace Bumbry, membre del jurat, xerrarà divendres al Liceu, però ahir va assenyalar que el que busca en els cantants no és que siguin guapos i que tinguin una bona figura, que és el que sembla que es fa ara, sinó la veu i que sàpiguen expressar el que diuen les paraules.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain