La Vanguardia (Català)

Van Gaal desmenteix l’anunci de retirada i parla només d’any sabàtic

- Barcelona

Amb 65 anys complerts, Louis van Gaal havia anunciat la seva retirada de les banquetes: “No crec que torni a ser entrenador”, va explicar al diari holandès De Telegraaf. “Tinc ofertes” (es parla d’un contracte a la Xina per 50 milions d’euros) “i sense ser vanitós mireu tots els països on he treballat, mireu el nivell dels equips que he entrenat. No queda res més”, va explicar.

Però ahir a la nit en una entrevista concedida al programa El larguero de la cadena Ser va matisar aquestes afirmacion­s i va assegurar que només pretén agafar-se un any sabàtic i que ha rebut recentment ofertes de clubs espanyols com el València. Entre els motius que allunyen Van Gaal del futbol, almenys temporalme­nt, figura un recent drama familiar, la mort d’un dels seus gendres, segons explica De Telegraaf.

El 30 de juny del 1997 un il·lusionat Van Gaal de 45 anys era presentat com a nou entrenador del FC Barcelona. Acompanyat del president Núñez, del tècnic sortint Bobby Robson i també de Jose Mourinho, Van Gaal va vendre el seu estil: “Semblant al del meu compatriot­a Johan Cruyff, encara que tenim algunes diferèncie­s de detalls”. En la seva primera etapa blaugrana (fins al 2000) va promociona­r joves com Xavi i Puyol i va conquerir dues vegades la Lliga i una la Copa, amb menció especial per al doblet del 1998, el primer del club des del 1959.

Van Gaal va ser un futbolista discret del planter de l’Ajax que no va arribar a brillar al seu equip i es va buscar la vida en clubs menors de Bèlgica i Holanda. Com a entrenador en canvi té un historial de primeríssi­ma fila al capdavant de l’Ajax, el Barcelona, la selecció d’Holanda, l’Az, el Bayern i finalment el Manchester United.

Una de les seves obres mestres va ser aquell Ajax de joves que va meravellar a Europa amb els Davids, Overmars, Kluivert, Seedorf i gent més madura com Van der Sar, Rijkaard i Litmanen. A més d’altres títols, tres lligues seguides i sobretot una Champions esplendoro­sa el 1995 van deixar empremta en futurs tècnics com Pep Guardiola.

 ?? CARL RECINE / REUTERS ?? Van Gaal va dirigir el Barça en dues etapes
CARL RECINE / REUTERS Van Gaal va dirigir el Barça en dues etapes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain