La Vanguardia (Català)

Nadal: “M’encanta que m’hàgiu pogut entrevista­r”

- BARCELONA Redacció

Fa un any, Rafael Nadal (30 anys) no havia pogut xerrar amb Jim Courier a la pista de Melbourne Park.

Se n’havia anat amb cara de pomes agres, molt empipat, després de la derrota contra Fernando Verdasco. Manifestav­a símptomes d’ansietat. S’havia d’aturar i resetejar-se. Així va acabar també l’any.

Ara és un altre. Ahir va tombar Florian Mayer (49 del món) en tres còmodes mànigues (6-3 i un doble 6-4) i es va incorporar a la segona ronda, on l’espera Markos Bagdatís.

“M’encanta que m’hagis pogut entrevista­r. L’any passat no vaig tenir aquesta oportunita­t”, va dir Nadal a Jim Courier a peu de pista.

En general, Courier només entrevista el guanyador de cada partit.

Nadal va dir ahir ben poca cosa més. Va reconèixer que se sentia còmode, malgrat els 35 graus centígrads que es respiraven ahir a Melbourne. I va insistir que les últimes molèsties –el canell, els genolls– es mantenen sota control.

Una altra cosa era l’opinió de Verdasco (33 anys). Va haver d’acotar el cap contra Novak Djokovic. I després va dir que les condicions de la Rod Laver Arena, la pista central, eren “una bogeria”. “Hi ha pilotes que venen plogudes sense cap intenció ni res. I de sobte fan una patinada que no és ni normal. I jo les tocava amb la canya. Poques vegades he fet tantes canyes de dreta en un partit. Amb una pista així no es pot fer res (...) Així, és normal que Djokovic i Murray guanyin 25 Grand Slams entre tots dos. És perfecta per al seu estil. A en Rafa [Nadal] segur que no li va tan bé”.

Verdasco es referia a les condicions de la pista, un sintètic que provoca reaccions estranyes. I al pes de les pilotes. “Fa la sensació que la bola està punxada. No bota gaire. Ells són molt millors que jo i el més normal és que me’n guanyin deu de deu. Però, a més, la pista i les boles els van bé. La bola és pesant, però no és viva. Per ferun cop guanyador, he de picar a 200 km/h i deixar-me el braç en cada cop. En fi, queixar-se a l’organitzac­ió tampoc no serviria de res”.

Novak Djokovic, que ha guanyat cinc títols a Melbourne Park, li va respondre: “La veritat és que m’he sentit com casa”.

David Ferrer no va tenir problemes per tombar Omar Jasika (290 del món) en 86 minuts i tres sets. També va guanyar Roberto Bautista, que s’ha acomodat a la zona del top 15, en quatre sets. “Es tracta de guanyar. Tant és que sigui en tres o en cinc sets”, va dir.

Feliciano López, que ja suma 60 presències consecutiv­es en tornejos de Grand Slam (és el segon d’aconseguir-ho, després de Federer), no va poder superar Fognini.

 ?? CAMERON SPENCER / GETTY ?? Rafael Nadal ahir a Melbourne
CAMERON SPENCER / GETTY Rafael Nadal ahir a Melbourne

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain