La Vanguardia (Català)

Keylor Navas se la juga

El madridisme demana que jugui Casilla, però Zidane s’aferra al porter costa-riqueny

- CARLOS NOVO

Els errors en la derrota en Lliga del Reial Madrid a Mestalla han posat al disparador el seu porter, Keylor Navas, que està firmant una mala temporada i actualment només té la confiança de Zidane davant d’una afició que aposta per Kiko Casilla en espera que Florentino Pérez aconseguei­xi d’una vegada per totes fitxar David de Gea, com va estar a punt d’aconseguir el 2015.

La porteria torna a ser un problema per al Madrid, fet que no passava des de la temporada 2013-2014, l’última en la qual van competir Iker Casillas i Diego López i que Carlo Ancelotti va resoldre d’una forma salomònica: li va donar la Copa i la Champions a Casillas, però la Lliga va ser patrimoni de Diego López, que va sortir del club l’estiu següent. Ara el problema rau a triar entre Keylor Navas i Kiko Casilla.

L’afició i la crítica demanen a Zidane que torni a donar la titularita­t a Kiko Casilla, però l’entrenador, de moment, sembla decantar-se per mantenir en l’onze avui a El Madrigal Keylor Navas, el qual, tot i això, ja va deixar a la banqueta en l’últim compromís de lliga al Bernabeu contra l’Espanyol. La seva res- posta ahir en la roda de premsa va ser una clara defensa del costa-riqueny: “Confio molt en Keylor, que és el més important. No puc controlar els missatges que venen des de fora, però ell està controlat. Que tots ho podem fer millor, esclar. I jo també. Confio en Keylor Navas i en tots els meus jugadors. No sempre es poden fer les coses com volem”.

Hi ha raons per a la crítica a Navas més enllà que pogués fer més en els dos gols que va rebre dimecres a Mestalla en els vuit primers minuts de joc. En la temporada passada, el costa-riqueny va encaixar en 45 partits 31 gols, a una mitjana de 0,68 per partit. Des del principi de l’actual, en 23 partits n’ha rebut 26, a una mitjana d’1,13 per matx, gairebé el doble que l’any passat.

I no és que aquesta temporada els rivals li xutin més a porta. En la temporada passada Navas rebia un gol cada cinc rematades. En aquesta, resulta vençut cada 3,4. El seu percentatg­e de parades ha baixat del 80% al 72%.

Home de profundes creences religioses, Keylor Navas prefereix abstreure’s de l’ambient que l’envolta. No li agrada fer entreviste­s i es refugia en la seva feina. És un obsés de la perfecció, un home senzill molt allunyat dels egos del vestidor i molt poc donat a l’ostentació. Les seves relacions amb Kiko Casilla són correctes, profession­als, com ja ho van ser quan va coincidir amb Iker Casillas, del qual va ser suplent el primer any.

Keylor Navas ja les ha vist de tots colors al Madrid. Després de la seva primera temporada el club va decidir traspassar-lo al United. El va convèncer perquè esperés a l’aeroport de Barajas mentre Florentino i la directiva del Manchester United negociaven a correcuita el trànsfer de David de Gea l’últim dia del tancament del mercat. El trànsfer va arribar tres minuts fora de termini i el traspàs no es va consumar. Keylor va tornar a la seva casa de Madrid, es va passar l’endemà plorant i després va tornar a entrenar-se com si res. Li van prometre un augment de fitxa que no va arribar mai. Avui està qüestionat.

 ?? DANI DUCH ?? Keylor Navas en l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva de Valdebebas
DANI DUCH Keylor Navas en l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva de Valdebebas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain