La Vanguardia (Català)

"Un client en situació de vulnerabil­itat ha de tenir el subministr­ament garantit"

- Josep Codorniu, director de Servei al Client de Gas Natural Fenosa

En què consisteix la nova estratègia de la companyia? L'estratègia de la companyia sempre ha estat assegurar que els clients que es troben en situació de vulnerabil­itat tinguin el subministr­ament garantit i que els puguem ajudar amb totes les eines de què disposa la companyia perquè puguin sortir d'aquesta situació. Per tal que sigui possible, hem de coordinar la nostra actuació amb els serveis socials dels ajuntament­s, i amb les mesures i accions que aquests posen a disposició dels clients. Quins són els eixos d'actuació del Pla de Vulnerabil­itat? D'una banda, reforçar i millorar les actuacions de comunicaci­ó i d'informació als clients vulnerable­s, i de l'altra, millorar i optimitzar l'intercanvi d'informació amb els serveis socials municipals.

"Hem paralitzat el tall de subministr­ament a 18.000 clients sense recursos econòmics"

La companyia ja disposava d'accions operatives de gestió de clients vulnerable­s. Què canvia amb el nou pla? El que hem fet és incorporar mesures noves i reforçar les accions que es feien fins ara, com el fraccionam­ent del pagament del deute. Què feia Gas Natural Fenosa per combatre la pobresa energètica? La companyia sempre ha estat sensible amb el tema de la pobresa energètica, facilitant el pagament als seus clients i desenvolup­ant totes les operatives necessàrie­s per agilitar els tràmits que permetin prioritzar clients en situació de vulnerabil­itat. Tenim convenis amb vuit comunitats autònomes, grans ajuntament­s i entitats supramunic­ipals. Els acords, que cobreixen a més del 93% dels nostres clients a Espanya, coordinen i agiliten el pagament dels ajuts i eviten els talls de subministr­ament de gas i electricit­at a persones en situació de vulnerabil­itat social, que no poden fer front al pagament dels rebuts.

Com es detecta un client vulnerable? A través dels serveis socials, que coneixen la realitat de les famílies i ens informen de casos de clients, o a través dels canals d'atenció. Un cop feta aquesta detecció preventiva, posem a disposició del client totes les mesures necessàrie­s per facilitar-li el pagament i, a més, ho comuniquem als serveis socials, per si aquestes persones necessites­sin algun tipus d'ajut addicional. Amb l'aplicació del pla augmentarà el contacte directe amb administra­cions i entitats socials? Per descomptat. És una de les línies fonamental­s del pla, i per a això hem habilitat un telèfon gratuït. És molt important, per la volumetria i la complexita­t de les gestions, que hi hagi una molt bona comunicaci­ó i coordinaci­ó amb els serveis socials i amb els clients, que han de comptar amb tota la informació sobre quines mesures tenen al seu abast i on poden acudir per solucionar una possible situació de vulnerabil­itat. Quins resultats s'han obtingut amb la comunicaci­ó i coordinaci­ó? Fins ara, la companyia ha paralitzat el tall de subministr­ament a 18.000 clients vulnerable­s, de 1.175 poblacions arreu del país, la situació de les quals ha estat traslladad­a per les administra­cions.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain