La Vanguardia (Català)

Ciutadans defensa el corredor mediterran­i “contra el nacionalis­me”

-

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va advocar ahir per promoure infraestru­ctures, com la del corredor mediterran­i, útils, econòmicam­ent rendibles i políticame­nt necessàrie­s “davant el nacionalis­me”. El president de Cs va fer aquestes afirmacion­s quan va acabar la reunió que el seu partit va fer a Barcelona, al costat de la portaveu de l’executiva nacional i líder a Catalunya, Inés Arrimadas; el portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, i els líders i portaveus d’infraestru­ctures de les comunitats per on circula el corredor mediterran­i. La ferma defensa d’aquesta infraestru­ctura per part de Cs deixa el PP com l’únic partit que s’ha mostrat reticent a fer aquesta obra.

El president de Cs va subratllar que el corredor mediterran­i afecta el 45% del PIB espanyol i gairebé el 50% de la seva població i va subratllar l’interès d’aquesta infraestru­ctura per “unir persones i serveis i exportar productes”. Cs demanarà al Govern central un pla d’inversió plurianual per impulsar aquesta obra, en contraposi­ció al “malbaratam­ent dels que fan radials sense trens, aeroports sense avions i autopistes sense cotxes”.

“Si aconseguim treure les nostres exportacio­ns de manera més àgil, tindrem més bons serveis i una ocupació millor”, un argument a favor del corredor al qual va afegir la lluita contra la contaminac­ió. Rivera també va contraposa­r aquesta infraestru­ctura com a element de connexió i vertebraci­ó, al “proteccion­isme i el nacionalis­me”, i va recordar que el corredor mediterran­i va ser imposat pel seu partit en l’acord d’investidur­a amb el PP.

Així mateix va demanar als polítics “que s’abstinguin de dir per on han de passar les vies” i va defensar deixar aquestes decisions als tècnics. Els representa­nts de Cs van acordar a la seva reunió d’ahir una proposta sobre el corredor mediterran­i que presentara­n a totes les comunitats afectades per aquesta infraestru­ctura. Així, el partit impulsarà l’aprovació de mocions a totes els Parlaments d’aquelles autonomies –Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia– on demanaran al Govern central un calendari i un pla plurianual d’actuació i inversió per garantir que la infraestru­ctura es dugui a terme amb la celeritat precisa. “Està bé dialogar però cal invertir”, va declarar Rivera en relació amb l’actitud del Govern del PP. Per al líder de Cs, l’Executiu de Mariano Rajoy no està assumint les responsabi­litats que calen per millorar aquest servei.

En aquest sentit, Albert Rivera va reclamar al Govern central que atengui “les demandes legítimes dels empresaris” sobre infraestru­ctures com aquesta i va defensar el corredor per “lliurar batalla als independen­tistes, que bàsicament volen desconnect­ar”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain