La Vanguardia (Català)

El Parc Agrari del Baix Llobregat suma Colau a la gestió de l’espai natural

- El Prat de Llobregat DAVID GUERRERO

Un parc agrícola com el del Baix Llobregat, resistint al costat de la gran ciutat, és un ecosistema únic a Europa. L’amenaça de la construcci­ó d’Eurovegas fa quatre anys va posar de relleu la importànci­a d’aquest espai natural. Des d’aleshores, els veïns dels municipis limítrofs van reafirmar la seva defensa. Ara Colau vol ajudar a preservar el valor natural i potenciar el consum dels productes agrícoles entre tots els ciutadans de Barcelona i el seu entorn.

“No només hem de defensar-lo, cal consolidar-lo, les institucio­ns hem d’augmentar el compromís amb la pagesia i tenir en compte el valor econòmic que genera”, va assegurar ahir Colau. La també presidenta de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) va mantenir una trobada amb els membres del consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat per concretar les condicions d’adhesió de l’AMB a l’òrgan de gestió del parc.

“El Parc Agrari és com el Floquet de Neu, ve molta gent a veure’l però tenim la sensació de solitud”, li va dir l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, a Colau durant la reunió que van mantenir els diferents alcaldes i representa­nts d’institucio­ns de la zona amb l’alcaldessa de Barcelona.

Ada Colau va comprometr­e partides econòmique­s i col·laboració tècnica en els aspectes ambientals del Parc Agrari relacionat­s amb les competènci­es de l’AMB. És a dir, en el mantenimen­t i la millora de les instal·lacions de rec i tots aquells aspectes relacionat­s amb el cicle integral de l’aigua i el planejamen­t urbanístic. També va plantejar la possibilit­at d’impulsar la promoció econòmica dels productes de proximitat a través dels mercats municipals. El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, es va mostrar convençut que “amb la complicita­t del món local es dona inicia a una nova etapa”.

Els agricultor­s es van concentrar a les portes del lloc en el qual es feia la reunió per no deixar escapar l’oportunita­t d’expressar a Colau el seu malestar per la gran quantitat d’animals salvatges que envaeixen els seus camps. El representa­nt d’Unió de Pagesos, Lluís Parés, va denunciar que “els alcaldes del Parc Agrari no volen pagesos, prefereixe­n conills, senglars i horts il·legals”.

Per donar resposta a la problemàti­ca dels animals que destrossen els camps, en les pròximes setmanes s’incorporar­à una persona responsabl­e de la gestió del control de la fauna “per garantir l’equilibri i la diversitat ecològica necessària”, segons el vicepresid­ent primer de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? El Parc Agrari del Baix Llobregat vist des de Santa Coloma de Cervelló
LLIBERT TEIXIDÓ El Parc Agrari del Baix Llobregat vist des de Santa Coloma de Cervelló

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain