La Vanguardia (Català)

Crítiques a la deixadesa de l’estació on va morir un menor

- LES BORGES DEL CAMP Agències

Les Borges del Camp va apressar ahir Adif a fer millores a l’estació del municipi després que un noi de 15 anys morís electrocut­at quan es va enfilar a un tren. L’Ajuntament va assenyalar en un comunicat que no volia establir una relació entre aquest fet i l’estat de “semiabando­nament” de l’estació, però sí que volia cridar l’atenció a Adif sobre la necessitat de rehabilita­r l’edifici i l’entorn.

Divendres a última hora de la tarda, l’adolescent es va enfilar a un tren de mercaderie­s que havia parat en una via de l’estació i quan va tocar la catenària es va electrocut­ar. El noi estava, pel que sembla, amb quatre menors més, sense acompanyan­ts adults, esperant un tren cap a Barcelona després de passar uns dies a la zona.

A l’estació, que és als afores del poble, no hi havia vigilància ni personal de venda de bitllets. “Un accident es pot produir igualment, però no dona la imatge d’un espai del qual algú es preocupi”, va declarar ahir l’alcalde, Joaquim Calatayud. Va reflexiona­r que “seria fàcil repartir culpes, però encara que hi hagués hagut vigilància potser no s’hi hauria pogut fer res; si fos una estació amb més moviment, potser algun usuari ho hauria vist i advertit al noi”.

L’Ajuntament tarragoní fa mesos que negocia amb Adif perquè s’intervingu­i en l’entorn i a l’edifici de l’estació, perquè tinguin “algun tipus d’habitabili­tat”, segons va dir l’alcalde. La negociació va pel bon camí però a un ritme lent, tot i que un possible acord no suposaria incloure vigilància ni personal a l’estació.

 ?? JAUME SELLART / EFE ?? Una imatge de l’estació ahir amb un tren de mercaderie­s
JAUME SELLART / EFE Una imatge de l’estació ahir amb un tren de mercaderie­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain