La Vanguardia (Català)

Un grup de joves agredeix un vigilant a l’estació de Vilanova

- Vilanova i la Geltrú RAMON FRANCÀS

Un grup de joves va agredir ahir dissabte a primera hora del matí un vigilant de seguretat al vestíbul de l’estació de Renfe de Vilanova i la Geltrú. El vigilant va ser traslladat a l’hospital Comarcal de Sant Antoni Abat de la ciutat, on va ser atès per diverses contusions i també per una luxació en un dit. Ja ha estat donat d’alta.

Els joves pretenien travessar cap al barri de mar de la ciutat pel pas subterrani de l’estació després de saltar els torns de pas. Aquest fet ha esgotat la paciència de Rodalies Renfe, que ahir va tornar a recordar que l’estació de la capital de la comarca del Garraf és el punt on es registren més actes de vandalisme de tota la xarxa ferroviàri­a catalana. Sense anar més lluny, dimecres passat una persona que encara no ha pogut ser identifica­da va trencar els vidres d’un total de 26 vehicles que estaven estacionat­s al pàrquing d’aquesta estació.

Renfe va procedir ja a mitjan febrer a tancar l’accés de l’estació de Rodalies al barri de Baix a Mar, pel carrer de l’Àncora, per l’enèsim trencament dels torns de pas. El vandalisme amb la barrera tarifària va deixar novament inutilitza­ts els dos torns.

Els actes incívics en aquest punt han estat una constant des de fa anys. L’any passat el pas va ser tancat una vintena de vegades (i 22 cps més el 2015). El cost mitjà de reparació dels torns de pas, segons estima Renfe, és d’uns 1.000 euros.

L’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, es va reunir al gener amb el director de Rodalies Catalunya de Renfe, Félix Martín, per intentar trobar una solució als actes vandàlics que pateix el pas subterrani d’aquesta estació. L’alcaldessa ha proposat d’obrir el pas subterrani provisiona­l per permetre la interconne­xió de la ciutat amb el barri marítim, però Renfe ha contestat que traslladar a les andanes el control d’accés seria “atemptar contra la seguretat en el servei ferroviari”, i que hi ha un pas per als vianants “a tres minuts” d’aquest lloc.

 ?? RENFE ?? El vigilant agredit, a terra
RENFE El vigilant agredit, a terra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain