La Vanguardia (Català)

Uns Oscars molt calents

- Agències

“Sí, ningú no vol anar a París perquè pel que sembla és horrible”, va dir fent broma George Clooney a la seva arribada als premis Cesar a París acompanyat per la seva dona Amal. Des de la mateixa catifa vermella l’actor va comentar, en clara referència a les paraules de Donald Trump sobre la perillosit­at de la capital francesa, “tenim algunes coses en què treballar als Estats Units”, per afegir: “crec que vostès tenen alguns dels nostres mateixos problemes aquí, així que bona sort”.

L’arribada de Trump a la Casa Blanca és el preludi d’uns Oscar molt polititzat­s. A les paraules que va pronunciar Clooney divendres a la nit s’afegeixen els parlaments que hi va haver en l’acte organitzat per l’Agència de Talent Unit (UTA) a Beverly Hills. L’UTA va canviar la seva tradiciona­l festa anual dels Oscar per un míting pels drets dels immigrants que va durar dues hores i al qual van assistir unes 1.200 persones. Entre els oradors hi havia Jodie Foster, Michael J. Fox i Keegan-Michael Key.

En les seves paraules de benvinguda Keegan-Michael Key va dir que l’acte estava destinat a “donar suport a la preocupaci­ó creixent de la comunitat creativa amb el sentiment antiimmigr­ació als Estats Units d’Amèrica i el seu potencial efecte esgarrifós en l’intercanvi global d’idees, sense esmentar la llibertat d’expressió”. Jodie Foster, que va dir no sentir-se còmoda utilitzant la seva cara pública per a l’activisme, va reconèixer que ara “és un moment singular en la història, és el moment de comprometr­e’s”.

El cineasta iranià Asghar Farhadi, nominat a l’Oscar, també va parlar a través de videoconfe­rència des de Teheran per elogiar la mostra d’unitat entre la comunitat cinematogr­àfica. /

 ?? CHRISTOPHE PETIT TESSON ?? George Clooney i Amal
CHRISTOPHE PETIT TESSON George Clooney i Amal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain