La Vanguardia (Català)

“La nostra idea no és fer una còpia de ‘Los Manolos’”

Manolo Lama, periodista esportiu que demà estrena ‘El golazo de Gol’

- FRANCESC PUIG Barcelona

El 50% de Los Manolos torna demà a la pantalla televisiva. El matrimoni sorgit del programa Deportes Cuatro es va trencar el setembre passat i va allunyar Manolo Lama dels platós televisius. Mig any després es posa al capdavant, juntament amb Jesús Gallego, d’El golazo de Gol (de dilluns a divendres, de 14 h a 16 h), el nou magazine de la cadena en obert de Mediapro. Lama també estrenarà aviat a Antena 3 el concurs Ninja warriors.

Estrenar El golazo de Gol a mitja temporada és un hàndicap? Els nens neixen quan toca i a nosaltres ens ha tocat el 27 de febrer. A partir d’aquell instant volem veure créixer el nen i hem de fer-ho a poc a poc. No li podem donar el primer dia un filet. És un projecte en el qual cal tocar de peus a terra i sense tornar-se boig perquè és una cadena molt jove, amb només set mesos d’emissió. És un canal temàtic i tampoc no hem de pensar que començarem amb audiències brutals. Jo recordo que el meu primer programa de Los Manolos va anotar un 0,1% de quota de pantalla.

Part del nou programa coincidirà en emissió amb Deportes

Cuatro. En què s’hi assemblarà i en què se’n diferencia­rà? La nostra idea és que no tingui res a veure amb Los Manolos perquè no hem vingut aquí per fer-ne una còpia. I a més les còpies normalment

són dolentes. No volem que sigui un programa informatiu com Deportes Cuatro o Jugones sinó un magazine on es conreïn tots els gèneres del periodisme, com l’entrevista, el debat i el reportatge.

Pot disposar dels resums més complets de LaLiga.

Volem posar en relleu la gran quantitat d’imatges que té el canal Gol, que és l’operador en obert de LaLiga. Tenim la gran fortuna que per les nostres mans passaran una infinitat d’imatges de Primera Divisió, però també de la Segona, de la Champions i de l’Europa League. A més tenim accés i parlarem de molts altres esports als quals normalment es fa poc cas.

Avanci’ns seccions.

N’hi haurà una de dedicada al futbol femení, que tractarem amb el mateix rigor que el masculí. També crearem la secció El defensor del

árbitro, on donarem una volta i defensarem l’àrbitre en lloc de clavar-li mastegots. I també tindrem un concurs anomenat El listo, en el qual buscarem qui sap més coses de la Lliga espanyola. També volem parlar de futbol juvenil i de bàsquet, per exemple.

En aquesta aventura l’acompanyar­à Jesús Gallego.

Sí; amb ell he treballat vint anys a la cadena Ser. Volem que la mateixa química que tenim personalme­nt dins i fora de les ones, també la tinguem en el directe televisiu.

A Deportes Cuatro hi va ser més d’una dècada. Com ho recorda?

Com uns anys meravellos­os. Ha estat una etapa de la meva vida preciosa on vam iniciar un projecte començant de zero, de manera molt semblant al que ara farem a Gol, i que va aconseguir ser el referent de la televisió esportiva d’aquest país. A més, les audiències ens van dir durant deu anys que havíem estat líders pel que fa a programes esportius. Vam fer una nova televisió, no sé si bona, dolenta o regular, però sí diferent. Estic molt orgullós d’haver participat en aquell projecte.

Es va parlar molt de les diferèncie­s entre vostè i Manu Carreño, l’altre manolo. Jo no he tingut ni tindré cap problema amb en Manu, perquè és una persona amb qui he treballat durant deu anys i amb qui he rigut una barbaritat. No engegaré tots aquests anys a rodar. Tot això que es va dir que en Manu va ser el responsabl­e de fer-me fora de la cadena i que era una baralla entre la Cope i la Ser és una mentida absoluta.

La manera com es va produir la seva sortida li va deixar regust? No. Me’n vaig anar sense dolor ni rancúnia. I sense saber les raons per les quals l’empresa va prescindir de mi. La meva sortida es va produir de manera inesperada, però respecto les decisions que prenen les empreses, encara que no les comparteix­i. La caiguda d’audiència del programa crec que demostra que l’empresa es va equivocar. Es va perdre la senya d’identitat que aportàvem en Manu i jo, que entràvem a moltes cases a les tres de la tarda com dos més de la família. Ens coneixien com Los Manolos quan el programa no es va dir mai així. I en el moment en què van trencar aquell matrimoni, es va acabar la història.

 ?? DANI DUCH ?? El nou programa que presentarà Manolo Lama juntament amb Jesús Gallego s’emetrà de dilluns a divendres de dos a quatre de la tarda
DANI DUCH El nou programa que presentarà Manolo Lama juntament amb Jesús Gallego s’emetrà de dilluns a divendres de dos a quatre de la tarda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain