La Vanguardia (Català)

Carcaño assegura al pare de Marta del Castillo que el cos no és al riu

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

Quan es va convèncer que la recerca de les restes de la seva filla Marta no donaria resultat, Antonio del Castillo va decidir agafar el cotxe i presentar-se a la presó d’Herrera de la Mancha (Ciudad Real) per parlar amb l’assassí confés de la seva filla, Miguel Carcaño. “Vaig anar a l’aventura, perquè si Carcaño no em vol rebre, no hi ha res a fer. Però va acceptar i vaig poder parlar amb ell”, va assenyalar ahir davant un grup de periodiste­s a la porta del seu domicili. “Carcaño em va dir que Marta no és al riu”, va assegurar Antonio del Castillo, que no va saber precisar quant temps va parlar amb Carcaño, però sí que el va saludar donant-li la mà. “No anava a fer-li una abraçada”, va assenyalar.

L’equip de bussejador­s del Grup Especial d’Operacions (GEO) de la Policia Nacional va donar per acabada divendres passat, sense resultats, la recerca en una zona del riu Guadalquiv­ir que encara no havia estat rastrejada del cos de la jove sevillana, assassinad­a el gener del 2009.

Les tasques de recerca, iniciades després que dos bots de l’Armada fessis una inspecció prèvia del riu i localitzes­sin 800 punts sensibles, les van fer 12 bussejador­s.

“També em va dir que si no s’ha trobat el cos a La Rinconada és perquè el seu germà l’ha hagut de canviar de lloc”, va assenyalar el pare de Marta, al·ludint al fet que “Carcaño va reiterar una de les seves últimes versions sobre el que va passar, en concret que va ser Francisco Javier Delgado qui es va encarregar de fer desaparèix­er el cos, que ell estava paralitzat i que va ser el seu germanastr­e el que va fer servir el cotxe de la seva exdona i una cadira de rodes per muntar-la al vehicle i anar directamen­t cap a La Rinconada”.

Segons aquesta versió, a Marta la van enterrar a la finca coneguda com Majaloba, al terme municipal de La Rinconada, segons les indicacion­s de Carcaño. Però alguns experts creuen possible que l’assassí confés de Marta del Castillo estigui equivocat i la carretera que va agafar el seu germà no anés a La Rinconada, sinó a La Algaba. Totes dues parteixen del mateix lloc i tenen un traçat gairebé idèntic.

Sobre si és la mateixa versió que li va donar al jutge fa un parell d’anys, Del Castillo assenteix i diu que “a causa de tantes mentides el jutge no el va creure, i ara el seu germà és lliure i ell es menjarà 21 anys a la presó. Penso que es penedeix d’haver dit tantes mentides”.

Antonio del Castillo va manifestar també la seva decepció perquè després de cinc dies d’haver pentinat una zona del riu amb bussejador­s no s’hi ha trobat res. “Ja no sol·licitaré l’ajuda de la Policia perquè torni a treballar sobre la teoria que el cos de Marta és a Majaloba. Buscaré jo sol, com pugui”.

 ?? JULIO MUÑOZ / EFE ?? Antonio del Castillo
JULIO MUÑOZ / EFE Antonio del Castillo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain