La Vanguardia (Català)

Clàssica/dansa

- MARICEL CHAVARRÍA

QUARTET ZEHETMAIR, BATEDOR

MÚLTIPLE. El Palau de la Música no s’encanta quan es traca del repertori del segle XX. Aquesta setmana ofereix una oportunita­t d’or amb el quartet del violinista i director austríac Thomas Zehetmair, un d’aquells batedors múltiples de l’escena clàssica. Com a violinista ha gravat gran part del repertori estàndard, però a més és un crac de la música contemporà­nia. Amb la seva molt prestigios­a formació de cambra tocarà el

Quartet núm. 5 que va compondre Paul Hindemith el 1927, de gran dificultat tècnica. Bé, també tocaran Haydn.

28/II PALAU DE LA MÚSICA 20.30 H

LES GERMANES HAGNER A IBERCAMERA. Per a qui no va tenir ocasió d’escoltar-la fa uns dies a L’Auditori en formació de trio, aquesta setmana la violinista alemanya Viviane Hagner té programat al cicle Ibercamera un recital de sonates per a violí i piano de Beethoven –Kreutzer i Primavera incloses– que interpreta­rà amb la seva germana Nicole. Deixebla de Pinchas Zukerman, un artista també de l’Agència Camera, Viviane va debutar al Palau l’any 2006, i des d’aleshores el públic de Barcelona ha pogut seguir diverses vegades l’evolució de la seva sòlida carrera.

1/III PALAU DE LA MÚSICA. 20.30 H

EL DARRER KOVACEVICH? Què us semblaria escoltar a Barcelona el mateix concert per a piano i orquestra –el núm. 24 en do menor de Mozart– que el llegendari pianista Stephen Kovacevich tocarà poques setmanes després amb la Filharmóni­ca de Los Angeles, als Estats Units? És la pregunta que llança, guardant les distàncies, esclar, l’orquestra Camera Musicae. La formació catalana té el privilegi de comptar amb el mestre nord-americà que als seus 76 anys encara respon a la trucada de les formacions joves, en la que potser serà la seva última visita a Barcelona.

5/III PALAU DE LA MÚSICA 18 H

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain