La Vanguardia (Català)

Rajoles afins

El Mercat de les Flors acull el projecte social Baldosas Amarillas

- DAVID RUIZ Barcelona BALDOSAS AMARILLAS

Baldosas amarillas per què? “Significa un camí diferent per a molts. El groc no és convencion­al, diuen. Però qui són els diferents? Ells o nosaltres?”. Roberto Magro, director de l’obra, no creu que hi hagi res establert respecte a allò que es considera normal. Per això avui es duu a terme al Mercat de les Flors, a les 20 hores, una obra escènica de música i dansa que no té res de diferent.

Baldosas amarillas és un projecte social dut a terme pel Mercat de les Flors i la fundació Pere Mitjans, entitat que dona suport a les persones que pateixen algun tipus de discapacit­at. Amb la col·laboració de les dues organitzac­ions i l’ajuda de Roberto Magro i el grup Cabo San Roque, encarregat­s de la composició i de la interpreta­ció, s’ha elaborat una obra formada per deu persones que no tenen por de res.

Els assajos van començar l’octubre de l’any passat i des d’aquell moment han estat practicant cada dimecres a la fundació. Per Roberto Magro ha estat “molt enriquidor” treballar amb ells i “potenciar-ne totes les virtuts”.

L’obra pretén que cadascun dels seus integrants narri la seva pròpia història. A partir de la música i la dansa, aquests actors protagonit­zaran una obra que “no pretén reivindica­r res, perquè ells són actors com ho podria ser qualsevol altra persona”, afirma la Laia, integrant de Cabo San Roque.

Les entitats que organitzen el projecte tenen bones perspectiv­es de cara a omplir la sala MAC, ja que si ells no tenen prejudicis respecte a nosaltres, per què nosaltres n’hauríem de tenir cap a ells?

 ??  ?? MERCAT DE LES FLORS. 20 HORES
MERCAT DE LES FLORS. 20 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain