La Vanguardia (Català)

Dues malediccio­ns

L’Espanyol rep el cuer, que no perd a Cornellà des del 2010

- RAMÓN ÁLVAREZ

L’Espanyol torna a enfrontar-se aquest migdia amb el seu passat més negre. Sobre el paper, la visita d’un Osasuna enfonsat a la taula no hauria d’aigualir una matinal familiar i carnavales­ca. Almenys, no ho hauria de fer en aquesta nova era en què l’espanyolis­me es permet mirar cap a dalt sense complexos i el club ha deixat enrere dècades de penúries i estretors. Per això una victòria sense problemes davant el cuer no és només important pels tres punts, sinó per un passat recent que ha quedat a la memòria de l’afició.

L’equip navarrès no perd a Cornellà des del 2010, quan Álvaro Vázquez va marcar el gol de la victòria local. Ho ha fet només dues vegades al nou feu espanyolis­ta, i l’últim cop que va arribar com a darrer classifica­t, a la campanya 2012-2013, va golejar 0-3 i va marcar el final de l’etapa de Pochettino al capdavant de la banqueta blanc-i-blava.

A l’Espanyol, a més, el persegueix una altra maledicció: la de ser el benefactor de les causes perdudes. Avui té una ocasió d’or per treure’s de sobre aquesta etiqueta després de desaprofit­ar l’oportunita­t de fer-ho a la seva visita a Mestalla davant un València enfonsat a la misèria fins que van arribar els blanc-i-blaus a jugar un altre partit que semblava que havia de ser un tràmit.

“Quan una victòria es dóna per feta no beneficia a qui es considera guanyador, ben al contrari,” va reflexiona­r ahir a la sala de premsa de Sant Adrià Quique Sánchez Flores. El tècnic blanc-i-blau ja sap el que és guanyar l’Osasuna al capdavant d’aquest equip. Ho va fer a l’anada (1-2), amb gols de Baptistão i Gerard Moreno. Com al seu dia també ho va fer l’Espanyol d’Aguirre. El repte ara és guanyar a casa.

El tècnic local és conscient que es tracta d’un duel doblement enverinat i ahir va alertar tant els seus jugadors com l’afició. “És un partit difícil, trampós –va assegurar–. Hem de respectar molt el rival, perquè juga molt bé. Haurem de cuidar els detalls, ser superiors als duels i jugar al camp contrari. Cal crear moltes situacions en atac si volem guanyar”.

Malgrat al·ludir, implícitam­ent, a l’escàs recorregut ofensiu del seu equip al Bernabeu, davant un Reial Madrid afectat per les rotacions al qual el València sí que va ser capaç de tractar de tu a tu i superar quatre dies després, Sánchez Flores va assegurar que el partit d’avui no tindrà res a veure amb el de Chamartín. “Ens hem protegit en aquells partits en què ens havíem de protegir. No vam arribar a doblar l’aposta i el partit del Bernabeu no va sortir a l’atac com volíem. El de demà (per avui) serà un partit diferent”, va afirmar.

Tot i així, en el treball i la humilitat és on el tècnic veu les claus del partit d’avui. “No tenim motius per creure’ns superiors a ningú fins que guanyem. La humilitat és un pilar bàsic. És molt difícil guanyar cada partit. Cal treballar dur i fort amb un esforç brutal”.

Coneixedor dels precedents i d’aquella tremolor de cames que pateix l’Espanyol tant quan té davant els grans equips de la Lliga com quan s’enfronta amb un rival al fons del pou que esgota les seves opcions a la desesperad­a, com provarà de fer sens dubte avui l’Osasuna, Sánchez Flores va voler dotar d’una especial rellevànci­a aquest duel matinal. “És un partit que mesura el nivell d’ambició i de compromís del grup. Esperem donar una resposta formidable davant la nostra gent, que confio que ens acompanyi.”

Per a la cita, el tècnic podrà alinear tant Diego López com Marc Navarro, tots dos recuperats de les molèsties que arrossegav­en. També entren a la llista Melendo, Marc Navarro i Javi López.

“Quan una victòria es dona per feta no beneficia el que es considera guanyador, al contrari”

 ?? INMA SAINZ DE BARANDA ?? La plantilla espanyolis­ta acabava d’enllestir ahir la preparació del partit a la ciutat esportiva Dani Jarque
INMA SAINZ DE BARANDA La plantilla espanyolis­ta acabava d’enllestir ahir la preparació del partit a la ciutat esportiva Dani Jarque

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain