La Vanguardia (Català)

El Barcelona i el Reus es classifiqu­en per a la final per penals

- Redacció

Hi va haver tanta igualtat a Alcobendas que els penals van haver de decidir els finalistes de la Copa del Rei. El Barça Lassa, actual campió, i el Reus Deportiu, que no guanya el torneig des del 2006 i ha perdut les seves tres últimes finals (2013, 2011 i 2007) s’enfrontara­n avui pel títol a partir de les 12.30 hores.

El respecte que es tenen el Barcelona i el Liceo va quedar demostrat en el 0-0 amb què va arribar al descans. Els dos equips havien jugat el dia anterior i no volien donar avantatge al rival. El gol d’Antonio Pérez per als gallecs en el minut 29 va desencaden­ar els esdevenime­nts. L’equip de Ricard Muñoz va treballar fins a capgirar el marcador amb gols de Pascual i de Pablito Álvarez, però Carballeir­a va tornar la igualada. L’electrònic no es va moure a la pròrroga (2-2) i va arribar l’hora dels porters. A la tanda de penals Sergio Fernández va ser un mur aturant tots els llançament­s del Liceo, fet que va permetre que Panadero i Pau Bargalló fiquessin el Barça a la final per tercera edició seguida.

La segona semifinal va ser tot el contrari i el Reus i el Vic van sortir a totes des del minut 1 i van marxar al descans amb un espectacul­ar 3-3. Cristian Rodríguez i Mia Ordeig van avançar per dues vegades el Vic però Albert Casanovas i Raül Marín van neutralitz­ar els avantatges. El capità Marín va situar al davant el Reus, però un minut abans de la mitja part Jordi Burgaya empatava. La borratxera de gols va donar pas a una segona meitat amb més por, igual que a la pròrroga –tots dos ja havien jugat temps extra a quarts–, i als penals el porter portuguès Henriques es va convertir en l’heroi del Reus.