La Vanguardia (Català)

El club dels embolics

L’Eldenc ha tingut set tècnics i 50 jugadors des de l’inici de temporada

- RAMÓN ÁLVAREZ

Cinquanta jugadors de 12 nacionalit­ats, més vuit que encara no han debutat. Set tècnics, un d’ells inhabilita­t, més el que realment pren les decisions, que s’asseu a la banqueta com a assistent. Una junta gestora en funcions que ha dimitit i un grup inversor italià vinculat a una agència de representa­ció de jugadors representa­t per l’expresiden­t del Jumella i amb vincles amb Peter Lim, propietari del València. Això és avui dia el CD Eldenc, el club degà de la província d’Alacant, fundat per uns aficionats blaugrana d’Elda fa gairebé un segle i un dels clàssics de Segona els anys cinquanta i seixanta del segle passat.

Cuer del grup III de Segona B, l’Eldenc viu la temporada més agitada de la seva història i una situació impròpia del futbol profession­al. Després d’ascendir fa dues temporades i aconseguir mantenir-se en la categoria sense gaires conflictes sota la direcció de José Galiana, la directiva va creure que era el moment de fer un pas endavant, va prescindir del tècnic –avui al Sud América de l’Uruguai– i va iniciar la present temporada amb l’ex de l’Athletic Fran Yeste al capdavant de la banqueta. L’exjugador havia iniciat la seva carrera a les banquetes precisamen­t en el club d’Elda dues temporades abans, encara que va ser inhabilita­t perquè no disposava de llicència.

Amb el carnet d’entrenador ja en regla, Yeste va perdre les quatre primeres jornades de lliga i va ser destituït. Però la seva indemnitza­ció va afectar l’entitat, que va començar a retardar factures. Sense poder atendre els pagaments a proveïdors i abans que els deutes a la plantilla desemboque­ssin en una eliminació administra­tiva, la directiva va deixar el club en mans d’una gestora, que va buscar recursos a la desesperad­a. I allà és on va entrar el grup inversor italià vinculat a una agència de representa­ció de jugadors que va voler veure un filó en un club de Segona B després d’haver provat de posicionar-se al Jumella.

Representa­ts per Nobile Capuani, els nous inversors van renovar tota la plantilla al mercat d’hivern. Dels 27 jugadors de què havia disposat l’Eldenc des de principi de temporada només en van quedar dos i en van arribar 23 més. A més d’un tècnic, Filippo di Pierro, que tampoc no pot exercir aquest càrrec perquè no té llicència homologabl­e. D’aquí que, un rere l’altre, els

El tècnic italià Filippo di Pierro dirigeix l’equip a l’ombra exercint d’assistent

tècnics titulars hagin dimitit o hagin estat destituïts mentre Di Pierro dona les instruccio­ns en qualitat d’assistent.

Malgrat tenir alguns internacio­nals entre les seves files, l’Eldenc no ha aixecat cap i la gestora també ha presentat la seva dimissió. Un històric del club, el seu president d’honor Manuel Guill, ha sortit al rescat i amb un grapat de socis ha convocat una assemblea per pensar ja en el club un altre cop a Tercera i lliure d’inversors. La resposta de Capuani a través del web del club ho diu tot: “De mare només n’hi ha una i nosaltres pensem que d’equip només n’hi ha un. Anem diumenge al futbol”.

“De mare només n’hi ha una, i nosaltres pensem que d’equip només n’hi ha un; diumenge al futbol”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain