La Vanguardia (Català)

Canvi d’hora al Palau

El Barça Lassa ensenya la millor imatge davant d’un rival que l’havia vençut a Andorra

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

Al Palau Blaugrana es va veure una imatge inèdita: Iorgos Bartzokas assegut. L’habitual és que el grec estigui a peu dret, sovint nerviós, de vegades trasbalsat, barallat amb els col·legiats –aquesta temporada li han assenyalat fins a dotze tècniques– i sospesant com sortir del galimaties en què s’ha ficat el seu equip. Però ahir tot va ser diferent. Una de matinal per divertir-se i reconcilia­r-se amb un col·lectiu que, per fi, va fer les coses bé i va demostrar que no se li ha oblidat jugar. I és que el bàsquet, malgrat la complexita­t dels seus nombrosos sistemes, és molt senzill, com tot a la vida. Es tracta d’aplicar el sentit comú, fer el que toca amb criteri. Un escenari senzill, però complicat de concretar.

El perill de Xermadini, MVP de la jornada anterior, no es va materialit­zar. El pivot de Mtskheta (Geòrgia) és una de les principals cartes perquè el MoraBanc estigui en els playoffs. La seva exhibició en els quarts de final de la Copa davant del Reial Madrid va ser esplèndida i ahir era imbatible sota els taulers en la primera part (15 punts). Però Peñarroya el va asseure i quan va tornar a la pista ja era massa tard. Davant tenia un Barça que no s’assemblava en res al conjunt que havia perdut a Andorra a la primera volta. Ahir tot funcionava. Claver va aconseguir 8 punts seguits en el primer quart i Diagné va ser un puntal sota els taulers (8 rebots en el descans i 12 al final, 5dels quals ofensius). Després d’una mala sortida, el Barça es va recuperar (20-18), va consolidar el seu avantatge amb un parcial de 9-0 i va decidir en el tercer quart amb uns minuts magnífics de Rice, que va anotar els primers 9 punts barcelonis­tes en la represa. Però per damunt de tot s’havia vist un Barça sòlid, amb les idees clares i l’execució precisa: 20 punts en el primer quart, 23 en el segon i 20 en el tercer. El que es va veure després ja va ser un festival, amb 39 davant d’un adversari que va abaixar els braços massa aviat. Al final, Vezenkov va ser el màxim anotador (18), per davant de Rice (15), Claver (15) i Navarro (14), amb percentatg­es molt encertats (23/36 cistelles, 14/25 triples i 14/15 tirs lliures) per assolir la victòria més àmplia del curs.

EL TRIOMF MÉS AMPLI Quatre barcelonis­tes, Vezenkov, Rice, Claver i Navarro, van superar la barrera dels 10 punts

Alegria a Sevilla. La Penya va reaccionar davant el Reial Betis en un segon quart espectacul­ar (5-21). Sàbat (22 p) i Abalde (20 p, 5 r) van ser determinan­ts en un equip que es va recuperar molt bé de la decepció de set dies abans davant del Barcelona Lassa.

Decideix Popovic. A Manresa ningú no va poder aturar l’escorta, que va arribar al partit amb una mitjana d’11,6 punts per partit i ahir en va aconseguir 30, amb 8/11 triples. Els jugadors d’Ibon Navarro van aguantar fins al minut 30 (63-62), però es van enfonsar (19-28) en el quart final.

 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? Xermadini intenta frenar una jugada de Rice
ALEJANDRO GARCÍA / EFE Xermadini intenta frenar una jugada de Rice

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain