La Vanguardia (Català)

Isco esfulla la margarida

El migcampist­a malagueny va allargant la renovació temptat per una oferta del Barcelona

- Madrid CARLOS NOVO

Isco es comença a convertir en una mala peça al teler per al Reial Madrid. El migcampist­a malagueny, que compleix 25 anys el 21 d’abril i acaba contracte amb els blancs el juny del 2018, es manté en el seu desig de no voler-se asseure a negociar la seva renovació fins a l’estiu, una vegada acabada la temporada, hagi fet balanç de com li ha anat i sospesi les ofertes que tingui. A la zona noble del Bernabeu s’escampa la preocupaci­ó. Florentino Pérez té més clar el que no vol que el que vol. La seva prioritat absoluta és evitar que es repeteixi un nou cas Luis Enrique i que Isco acabi de blaugrana.

Al Madrid són molt conscients de l’oferta del Barcelona per Isco i que al jugador no li desplauria gens unir-se al club del qual era aficionat quan era petit. Avui dia el Madrid confia a poder convèncer Isco perquè renovi abans de l’estiu. Florentino compta que Zidane hi col·labori. Però el malagueny està disgustat amb el seu rol actual a l’equip. Ha jugat 22 partits de Lliga, però només 13 de titular, i, sobretot, només ha jugat en dos de la Champions. Isco sap que queda fora de l’onze en els partits clau, llastat per un sistema, el 4-3-3, que no el deixa competir amb Casemiro, Modric i Kroos per una de les places al mig del camp.

Per aturar l’ofensiva blaugrana pel jugador, el Madrid estudia dues opcions: el pla A és la renovació. Aquí ja han arribat a la conclusió que s’hauran de gratar la butxaca. El jugador cobra dos milions per temporada, un dels salaris més baixos de la plantilla, només per sota de gent del planter com Nacho, Lucas Vázquez, Casilla, Mariano i Rubén Yáñez. El Madrid estaria disposat a apujar-li la fitxa a sis milions i fer-li un contracte per sis anys més. El problema és que el Barcelona li ha ofert, si hi anés de franc, una prima de fitxatge de vint milions. Arribats a aquest punt, fonts del club blanc assenyalen que Isco ha demanat per renovar deu milions l’any, només per sota de les grans estrelles com Cristiano, Bale i Ramos.

Després del partit de la selecció contra Israel, Isco va assegurar que continuava amb la idea d’esperar fins al final de temporada per decidir el seu futur. Iniesta, el jugador que li va donar el testimoni sobre el camp al minut 70, es va desfer en elogis sobre ell dies abans, en la concentrac­ió de Las Rozas: “L’Isco és un jugador fantàstic, d’un talent brutal. Fa molts anys que fa les coses molt bé i continua sent jove. Té molts anys per continuar millorant”. Un afalac amb clares intencions del jugador blaugrana.

Si el jugador no rebaixa les seves pretension­s, el Madrid no descarta posar en acció un pla B. Però l’ha de posar en pràctica aquest mateix estiu: vendre el jugador a un club estranger. L’estiu passat va tenir ofertes de 40 milions, la principal del Juventus, tot i que també hi va haver cants de sirena de clubs anglesos, com el City i el Chelsea. El Madrid no veia malament l’operació, el jugador s’ho va pensar i l’últim dia del tancament del mercat va declinar sortir, convençut per Zidane. Ara se sent traït per l’entrenador i té l’orgull ferit. El Madrid sempre va preferir vendre Isco que James, un futbolista que considera prioritari per a la seva política d’expansió al mercat de l’Amèrica Llatina.

En qualsevol cas, sembla que és Isco qui té la paella pel mànec. Encara que el Madrid el vulgui vendre l’estiu que ve a preu de ganga, haurà de tenir el beneplàcit del malagueny. I no és gens clar que, sota l’ombra protectora del Barcelona, Isco estigui disposat a cedir.

EL PLA B Si el jugador no accepta renovar, el Madrid prefereix vendre’l aquest estiu a l’estranger a preu de ganga

L’AFALAC D’INIESTA “L’Isco és un jugador fantàstic, d’un talent brutal i jove, amb molts anys per millorar”

 ?? JOSÉ LUIS CEREIJIDO / EFE ?? Isco va celebrar d’aquesta manera el quart gol de la selecció espanyola contra Israel divendres passat
JOSÉ LUIS CEREIJIDO / EFE Isco va celebrar d’aquesta manera el quart gol de la selecció espanyola contra Israel divendres passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain