La Vanguardia (Català)

Saint-Denis posa a prova la nova guàrdia de Lopetegui

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Avui fa nou mesos exactes de l’últim partit de Vicente del Bosque al capdavant de la selecció espanyola. Va ser a l’Stade de France de SaintDenis on es va donar la carpetada definitiva al cicle d’or. Espanya torna demà a l’escenari on va ser eliminada de l’Eurocopa del 2016 per Itàlia (0-2). Serà contra França en un amistós. En ple procés de renovació, diverses coses han canviat a la roja, començant per la banqueta, on ara mana Julen Lopetegui, que en poc temps ha sabut insuflar nous aires i ànims a l’equip.

Espanya, superada a l’estiu per immòbil, és més moderna i camaleònic­a, capaç fins i tot de pujar a la moda de jugar amb tres centrals i dos carrilers, encara que el sistema de partida sol ser un 4-1-4-1. Al nou selecciona­dor, que encara no coneix la derrota després dels seus set primers matxs (5 victòries i 2 empats), li falta un triomf contra una de les grans, ja que es van firmar taules contra dues campiones del món com Itàlia (1-1) i Anglaterra (2-2). Un altre però que se li pot posar a l’equip és que li costa d’obrir forat al marcador. Dels 23 gols marcats, només cinc han estat en la primera meitat.

Hi ha tres titulars sempre amb Lopetegui. Són Sergio Busquets, fix al migcentre, David Silva i Vitolo, bàsics a l’hora de jugar per bandes. A aquest trio cal afegir Thiago, que no va ser a l’alineació contra Itàlia però sí que va sortir com a sutècnic. plent. El migcampist­a barcelonis­ta i el fi mitjapunta citizen no són nous, pertanyen a l’edat daurada. Com al Barça, Busi no té relleu mentre que Silva s’ha destapat com el màxim artiller del grup amb 5 dianes i ja és el quart de la història amb 29 gols.

Però tant Vitolo com Thiago Alcántara sí que són homes del nou El sevillista va debutar el 2015 amb Del Bosque però no va ser mai titular fins que va arribar Lopetegui, amb qui ja suma 4 gols. En el cas de l’interior del Bayern, ell va ser campió sub-21 a les ordres del selecciona­dor. El fill de Mazinho anava i venia de les convocatòr­ies –en part per les lesions– des de la seva estrena el setembre del 2011 i en l’última Eurocopa només va jugar 26 minuts però ara viu el seu millor moment tant a Munic com a la selecció, amb la qual, això sí, encara no ha marcat. En canvi, els damnificat­s pel canvi de guàrdia són Juanfran, Cesc o Nolito. Tot i això, el retorn de Pedro demostra que Lopetegui no tanca portes a ningú.

La revolució del tècnic d’Asteasu està sent tranquil·la en comparació a la del seu rival demà. França, després de perdre la seva Euro, ha donat pas a una nova generació. A Mbappé (18 anys) se li sumen Dembelé (19), Rabiot i Lemar (21), Mendy i Tolisso (22) i Umtiti (23).

 ?? MIGUEL RIOPA / AFP ?? Vitolo ha estat titular en els set partits de Lopetegui i suma 4 gols
MIGUEL RIOPA / AFP Vitolo ha estat titular en els set partits de Lopetegui i suma 4 gols

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain