La Vanguardia (Català)

“Sánchez sempre ha donat suport al PSC”

coordinado­ra de campanya de Sánchez

- JUAN CARLOS MERINO Madrid

Malgrat que és jove, la diputada asturiana Adriana Lastra (Ribadesell­a, 1979) ja acumula vint anys de militància al PSOE. Amb l’arribada de Pedro Sánchez al lideratge del partit, el 2014, va aterrar a Ferraz com a secretària de política municipal del PSOE. Ara, coordina la campanya de Sánchez.

Què suposaria per al PSOE que Pedro Sánchez guanyés les primàries?

Guanyar després les eleccions generals, perquè hi ha molta gent que ens espera. No només els 5 milions de votants que ens van votar les últimes eleccions, sinó també uns 5 milions més que van deixar de fer-ho i que pel que veiem en totes les enquestes esperen que en Pedro sigui secretari general per tornar a votar el partit.

Sánchez podria conviure amb una majoria de presidents autonòmics i de referents del PSOE posicionat­s en contra seu? Això em recorda l’època del felipisme i el guerrisme. Cada vegada que arribava un congrés o alguna presa de decisió important, també passaven aquestes coses. Evidentmen­t, el dia de les primàries, quan Pedro guanyi, tots els companys faran pinya amb ell. I els presidents autonòmics, els primers. Perquè cal recordar que d’aquí a dos anys hi ha eleccions autonòmiqu­es i municipals.

I què creu que suposaria per a Espanya que Sánchez guanyés les primàries? Perquè el Govern diu que la seva victòria posaria en risc la legislatur­a. Em sorprèn que Rajoy vulgui interferir una altra vegada en les decisions que ha de prendre el partit. Quan diem que hem de ser un partit autònom, ens referim també a les ingerèncie­s d’altres partits polítics. Rajoy sap que amb Sánchez al capdavant del projecte socialista no hi hauria cap acord ni acte que comportés polítiques neoliberal­s o retallades, és a dir, seguir al camí on és Rajoy des de fa cinc anys.

I què creu que suposaria per al PSOE i per a Espanya que Sánchez perdés les primàries? Que hi hauria dos grans beneficiat­s: el PP i Podem. Perquè molts dels nostres votants acabarien en l’abstenció, i nosaltres perdent vot.

Hi ha dirigents que alerten d’una possible escissió dins del PSOE si Pedro Sánchez perd, però reuneix al voltant del 30% del vot. Això és política-ficció? Esclar que és política-ficció. Som gent seriosa i responsabl­e. Pedro Sánchez ha estat secretari general del partit, i els que estem amb ell som gent de trajectòri­a socialista dilatada. Al que em nego és a haver de reivindica­r la meva identitat com a socialista.

Un PSOE amb Sánchez al capdavant es diluirà amb Podem?

Al contrari. Un PSOE amb Sánchez al capdavant plantarà cara a Podem.

Es dona per fet, entre alguns dirigents, que Sánchez guanyarà a Catalunya. A què es deu? Perquè els companys de Catalunya estaven en contra del Govern de Rajoy, per tot el que ha suposat també per a Catalunya. I donen suport a en Pedro per haver defensar a capa i espasa el no, i per haver dimitit i deixat la seva acta de diputat per mantenir la seva paraula. A més, en Pedro sempre ha entès molt bé els companys del PSC i els ha donat molt de suport, perquè defensem una Espanya plural i diversa.

 ?? EMILIA GUTIÉRREZ ?? Adriana Lastra
EMILIA GUTIÉRREZ Adriana Lastra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain