La Vanguardia (Català)

El lector exposa Set plagues del món actual

-

La Bíblia ens parla del càstig que Déu inflingí als egipcis quan el faraó no deixava sortir del país Moisès i el poble hebreu. Foren deu plagues terribles. Doncs bé, analitzant el panorama actual del món trobem almenys set plagues que ens afecten a tots. A veure, fem-ne una recopilaci­ó:

1. Una guerra interminab­le que està acabant amb el poble sirià, amb l’agreujant de l’ús de gas especialme­nt prohibit per les Nacions Unides.

2. Les morts al Mediterran­i de persones que cerquen una vida millor i hi troben el seu final o la indiferènc­ia i manca d’ajudes.

3. La diferència entre rics i pobres és cada cop més gran. Mentre a uns els sobra de tot, d’altres no tenen res de res.

4. Una violència de gènere agreujada dia a dia. Maltractam­ents, morts i vexacions de tota mena ja arriben a fills i avis.

5. Bullying a escoles per qualque motiu, només potser per mostrar superiorit­at o per menyspreu a altres races, religions... Cal atacar el diferent sense motiu justificab­le.

6. L’existència d’un grup dit “islàmic” que mata per matar. El terrible gihadisme que promet un paradís qui mor matant “l’infidel” en la seva mal dita “guerra santa”.

7. Una manca total i absoluta de governants assenyats, preparats per servir el poble que governen i procurar el benestar dels ciutadans, i no procurar el seu enriquimen­t i el dels familiars i amics oblidant els seus súbdits, als qui han d’ajudar en: sanitat, serveis socials, escoles ben preparades i docents efectius, jubilats, ajuda a discapacit­ats i gent amb dificultat­s...

No em puc allargar més, si no, segur que multiplica­ria aquestes plagues almenys per quatre.

ÀNGELA FERRER I MATÓ

Girona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain