La Vanguardia (Català)

Es lloga casa davant el mar a 15.000 euros la setmana

-

El preu de la majoria de transaccio­ns de luxe oscil·la entre els 1,5 i 2 milions d’euros. “Les vendes que superen els 5 milions d’euros es poden comptar amb els dits d’una mà, i algunes finques fa set o vuit anys que tenen penjat el cartell “a la venda”, afirma. Els lloguers es paguen entre 7.000 i 15.000 euros per setmana i el perfil majoritari és el de famílies joves i amb fills, segons apunta Tom Maidment, soci de la també exclusiva immobiliàr­ia Lucas Fox.

La majoria d’hostes s’hi allotgen entre quinze dies i un mes com a màxim. “A la Costa Brava no hi ha lloguers de llarg termini”, afirma Maidment, que subratlla que “la demanda de clients russos i ucraïnesos ha baixat durant els darrers anys, especialme­nt per anar a comprar, però està creixent l’interès de ciutadans del nord d’Europa, nordameric­ans i també canadencs”.

Que el segment de luxe és un filó interessan­t ho sap bé el Patronat de Turisme Costa BravaGiron­a, que fa un any va crear el Club Unique Premium, que agrupa actualment una trentena de negocis de gamma alta (hotels, empreses de lloguer de cotxes, de iots, helicòpter­s, restaurant­s, botigues...) per satisfer les necessitat­s d’un col·lectiu “en creixement”, segons manifesta el director del patronat, Ramon Ramos, que assegura que la concentrac­ió de restaurant­s que sumen fins a 18 estrelles Michelin i la proximitat de Girona amb la ciutat de Barcelona els obre un interessan­t i potent mercat encara per explotar.

EL PERFIL Famílies joves amb fills son els principals clients dels apartament­s de luxe disponible­s

 ?? LUCAS FOX ?? Una de les cases d’alt standing de lloguer a Tamariu
LUCAS FOX Una de les cases d’alt standing de lloguer a Tamariu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain