La Vanguardia (Català)

Les pistes d’esquí de Catalunya viuen una de les seves millors temporades

-

Van començar repartint neu per les pistes en sacs i acaben la temporada amb gruixos que s’acosten als dos metres en les cotes més altes. És el que té el negoci de l’esquí, l’èxit del qual sempre depèn del que passa al cel. La Setmana Santa posarà fi a aquesta campanya tan dispar. Una temporada que ha estat més llarga de l’habitual i que el sector de la neu tanca amb magnificèn­cia. Les estacions d’esquí del Pirineu es mostren més que satisfetes per l’ocupació en pistes d’aquests dies de festa. És cert que l’esquiador canvia de xip a final de març, quan sol guardar les taules i les botes per substituir-les pel banyador. Però, durant aquesta Setmana Santa, malgrat que ha caigut a mitjan abril, aquesta fugida al sol i la platja s’ha notat menys en les àrees de muntanya. Bona part de culpa la tenen els generosos gruixos de neu acumulats en les cotes altes i la climatolog­ia, que, igual com passa a la platja, s’ha aliat també aquests dies amb els turistes del Pirineu.

Els establimen­ts hotelers ubicats a peu de pista han vorejat aquest cap de setmana la plena ocupació. Aquests visitants de Setmana Santa, que han esgotat fins a l’últim dia per esquiar, contribuir­an que el negoci de la neu tanqui una de les millors temporades dels últims anys. Tot i que l’inici durant les festes de Nadal no va ser tan bo com alguns s’esperaven, especialme­nt per a l’estació de Baqueira Beret, els mesos de gener, febrer i bona part del març es van tancar amb una ocupació i nombre de visites en les pistes superior al registrat en campanyes anteriors. Les copioses nevades caigudes les primeres setmanes de l’any van deixar unes pistes amb unes condicions immillorab­les per a la pràctica de l’esquí. La majoria d’estacions confien –aquesta setmana començaran a tancar balanç– que milloraran les xifres de l’any passat. Masella, com és habitual en els últims anys, va anunciar ahir que allargarà la temporada fins a l’1 de maig.

Un exemple és Boí-Taüll. L’estació de l’Alta Ribagorça ja ha anunciat que aquesta temporada serà una de les millors dels últims anys. Es confia a passar dels 130.000 dies d’esquí venuts, cosa que suposa el 40% més de facturació que la campanya passada.

Els objectius per a aquesta Setmana Santa també s’han acomplert en la pràctica totalitat de càmpings del Pirineu i en el negoci d’esports d’aventura. Molts d’aquests clients, la majoria concentrat­s a la comarca del Pallars Sobirà, han pogut compaginar els descensos pel riu amb l’esquí i les excursions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain