La Vanguardia (Català)

Un terratrèmo­l de 3,8 graus inquieta dotzenes de veïns de la Selva

- Redacció

No hi va haver danys, però aquest cop sí que el van notar moltes persones, que van viure uns breus instants de tensió. Un terratrèmo­l de magnitud 3,8 en l’escala de Richter va sacsejar ahir al migdia –o més aviat va agitar– diverses localitats de les comarques de Girona i de Barcelona, tal com va confirmar l’Institut Cartogràfi­c de Catalunya. La tremolor, que es va produir cap a les 13.04 hores, va tenir l’epicentre al terme municipal de Riudarenes, a la comarca de la Selva, a mig camí entre les poblacions de Santa Coloma de Farners i Sils, a una profundita­t d’uns cinc quilòmetre­s: “Ha estat com un petard molt gran”, van assenyalar alguns veïns.

“Alguns veïns l’han notat i han trucat a la policia local, però més enllà del sotrac, no hi ha constància de danys personals ni esquerdes al municipi”, va explicar l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, que reconeix que ja s’han acostumat a les tremolors. El passat 30 de març hi va haver un altre sisme a la zona, d’una intensitat de magnitud tres en l’escala de Richter. Llavors només se’n van adonar els científics. Però la successió de tremolors cada vegada més fortes fa que molts veïns agafin desconfian­ça, que temen que el pròxim sigui més greu. Protecció Civil va explicar que el telèfon d’emergèncie­s va registrar unes 45 trucades de veïns alertats, algunes procedents de llocs més allunyats de l’epicentre, com Girona. També van notar-ne els efectes al Vallès Oriental, al Maresme, al Gironès, al Pla de l’Estany, a la Garrotxa, a Osona, al Moianès, al Baix Empordà i al sud de l’Alt Empordà. En realitat, va ser un terratrèmo­l discret, sobretot si es compara amb el registrat ahir a Xile, a la regió d’Antofagast­a. Els seus 6,2 graus sí que van espantar milers de persones.

“Si fem un repàs de l’últim any, hi ha hagut diversos episodis, però cap amb conseqüènc­ies. La gent s’espanta, però no hi ha motius per preocupar-se”, va tranquil·litzar l’alcalde de Sils, Joan Gironés.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain