La Vanguardia (Català)

Totes les edats de la moda

No només triomfen les coetànies de Hadid: les marques iccòniques també confien en les veteranes

- MARGARITA PUIG Barcelona

Stella Maxwell per a Roberto Cavalli, Gigi Hadid per a Stuart Weitzman, Kendall Jenner per a La Perla i Edie Campbell per a Versace... Les grans marques aposten per les noves tops a les seves campanyes publicitàr­ies, però també –i cada vegada més– per les dones que realment els inspiren. L’edat ja no sembla una barrera. El que va començar fa un parell d’anys com un experiment d’èxit, quan Joan Didion va fitxar per a la campanya de primavera de Céline, té continuïta­t aquesta temporada amb les incursions de Charlotte Gainsbourg (44), Charlotte Rampling (71) i Lauren Huton (73) com a noves ambaixador­es de Gerard Darell, Bottega Veneta i Loewe, respectiva­ment.

És evident que el món de la moda està en plena revolució. I no només per la transforma­ció que viuen les passarel·les, que fa ja temps que es plantegen si val la pena presentar col·leccions per ser venudes al cap de mig any o val la pena apuntar-se a la tendència del “see now, buy now”, que permet comprar immediatam­ent el que es veu a les desfilades. També està canviant el perfil de la dona a qui s’adrecen. I, per tant, el perfil de les dones en qui confien.

Si al febrer Vogue va cedir la seva portada a Ashley Graham, la reina de les talles grans, per arribar a més lectores, al cap de res no va sorprendre veure Lauren Hutton desfilant del braç de Gigi Hadid per a Bottega Veneta en l’última setmana de la moda de París. I poc després va tornar a impactar l’elecció d’una altra

it-girl veterana per a una altra firma de primer nivell: la de Charlotte Rampling per a Loewe. Va ser el mateix director creatiu de la marca espanyola, J.W. Anderson, qui va decidir reclutar la protagonis­ta de la pel·lícula El portero de noche i nominada a un Oscar per 45 anys per protagonit­zar una edició limitada del seu catàleg primaveral al costat de Kiki Willems.

Les suggeridor­es fotos, amb un aire entre gòtic i inquietant, de Charlotte Rampling, que es van prendre als quarters generals de la Unesco a París, no suposaven, ni de bon tros, el debut de l’actriu com a model. Abans ja havia posat davant

És més convencion­al l’elecció de Kendall Jenner per a La Perla o la de Michelle Williams per a Louis Vuitton

els objectius de Helmut Newton i Jueger Teller per a altres marques com Nars o Marc Jacobs.

Encara hi ha una altra Charlotte, la Gainsbourg i filla de Jane Birkin i el músic Serge Gainsbourg, com a gran atractiu al món publicitar­i. Si l’any passat va exercir de model de l’última campanya de Comptoir des Cotonniers al costat de la seva filla Alice (de 13 anys), ara l’actriu que interpreta la psiquiatra Catherine Marceaux en la que ja és una de les grans estrenes cinematogr­àfiques de l’any, Independen­ce Day: Contraataq­ue, repeteix en solitari per a una altra firma francesa.

Més convencion­al va ser l’elecció de Naomi Campbell, a punt de complir els 47, (al costat d’Irina Shayk, Candice Swanepoel i Gisele Büncdchen) perquè posés seminua en la recent campanya d’hivern de Givenchy Jeans. I molt més la de Kendall Jenner per a la de La Perla d’aquesta temporada de primavera-estiu. O la de Michelle Williams per a Louis Vuitton. la de Toni Garn (una de les rosses ex de Di Caprio) per a Elisabetta Franchi i la dels rabiosamen­t joves Jordan Barrett i Stella Maxwell per a la col·lecció més ètnica dels últims temps de Roberto Cavalli.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain