La Vanguardia (Català)

‘Masterchef’ encén aquesta nit els fogons de la cinquena temporada

El primer repte serà cuinar a deu graus sota zero en una estació d’esquí

- FRANCESC PUIG

Masterchef torna avui a La 1 a les 22.05 h amb la seva cinquena temporada en un escenari inusual: l’estació d’esquí d’Aramón Cerler, al Pirineu aragonès. Després d’un càsting per tot Espanya, el talent show culinari obre avui les seves portes a cinquanta aspirants que tindran l’oportunita­t de cuinar davant el jurat format per Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera en l’última prova del procés de selecció. Després, es traslladar­an al Pirineu, on hauran de cuinar a deu graus sota zero un menú per a 150 esquiadors, i a la prova d’eliminació s’hauran d’enfrontar a un pastís d’onze capes del mestre reboster Xano Saguer. Comença així una nova edició del popular talent culinari que tan bones audiències dona a RTVE i que aquest any es presenta amb novetats en la seva mecànica i amb algunes sorpreses que s’aniran desgranant al llarg de les seves edicions.

Una vegada més, el programa s’iniciarà amb la fase de càsting, en la qual acostumen a barrejar-se alegries, decepcions, rialles i enrabiades. Aquesta vegada s’hi han presentat persones tan variades com un exjugador de futbol, una punk que va treballar deu anys amb Esperanza Aguirre, un exseminari­sta d’Ohio, un banderille­r, una fornera brasilera i un campió mundial de culturisme.

Entre les activitats d’aquest any, els aspirants cuinaran com si estiguessi­n a l’edat mitjana al castell de Ponferrada; faran plats amb insectes, treballara­n sota les ordres de prestigios­os xefs com Eneko Atxa, Dani García, Pepe Solla o el francès Joël Robuchon; passejaran per l’Alhambra de Granada; tindran el privilegi d’entrar a l’horta del Generalife, on es continua conreant com al segle XIV, i rebran formació especial sobre el maridatge dels menús amb vins amb Josep Roca. Tot i que segurament un dels moments més emotius serà quan els aspirants elaborin el menú de casament d’un dels exconcursa­nts de Masterchef, de qui encara no se’n sap el nom.

 ?? RTVE ?? La presentado­ra i el jurat a l’estació d’esquí d’Aramón Cerler
RTVE La presentado­ra i el jurat a l’estació d’esquí d’Aramón Cerler

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain