La Vanguardia (Català)

Clàssica

- MARICEL CHAVARRÍA

AL CLAVECÍ, BENJAMIN ALLARD. El Palau el va convidar a executar en temporades successive­s l’obra de Bach per a teclat sol. Quatre anys després d’iniciar el repte, Barcelona ha descobert Benjamin Allard un dels més grans traductors de Bach. El clavecinis­ta i organista francès, que aconseguei­x simplifica­r les complexes fugues descomposa­nt-ne les diferents veus, interpreta­rà L’art de la fuga BWV 1080 ,el gran testament sobre contrapunt.

19/IV PALAU DE LA MÚSICA 20.30 H

SABINE MEYER ES DEIXA CONVIDAR. La musa del clarinet, que no venia a Barcelona com a solista des del 1989, aquesta setmana serà a la ciutat amb l’Orquestra Camera Musicae. Convidada d’excepció al cinquè dels concerts que fa la formació tarragonin­a al Palau, l’artista alemanya celebrarà el Sant Jordi amb la pulcritud i la bellesa del

Concert per a clarinet, de Mozart. Completa

el programa la Serenata per a orquestra de cordes, de Txaikovski.

23/IV PALAU DE LA MÚSICA 18 H

IRROMP L’EMERGENT BARCELONA MUSIC FESTIVAL. L’Auditori reuneix els millors músics del futur en sis dies i 18 concerts. L’OBC, la Jonc, Joventuts Musicals, l’Esmuc, el Conservato­ri del Liceu, el Taller de Músics o ECHO participen d’aquesta aposta pel talent jove, d’aquí i del món. La Jonc convidarà el multiinstr­umentista Serguei Malov; Jonathan Brown, del Quartet Casals, comissiona­rà un dia dedicat a quartets, amb l’Armida, el Novus String o el Dàlia; la Banda Municipal convidarà dos solistes, el violoncel·lista Òscar Alabau, que ha debutat al Wigmore Hall, i el trombó Peter Moore, el més jove que ha entrat mai a la London Symphony. I l’OBC, dirigida per Lawrence Foster, portarà al precoç violoncel d’Aurelien Pascal i la violinista holandesa Rosanne Philippens.

DEL 18 AL 23/IV L’AUDITORI

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain