La Vanguardia (Català)

Jove flauta talentosa

La flautista catalana Elisabet Franch, a les Residèncie­s Musicals de la Pedrera

- DAVID RUIZ BARRERO Barcelona

Les Residèncie­s Musicals de la Pedrera, el projecte per a la promoció de joves talents, ofereixen avui un concert amb la flautista Elisabet Franch. L’acte es farà a l’Auditori de la Pedrera, i tocaran amb la intèrpret com a convidats Albert Guinovart, al piano; Pilar Bosc, a l’oboè; Manuel Martínez, al clarinet; Daniel Ortuño, al fagot, i Pawel Marciniak, a la trompa.

Graduada a l’Esmuc i amb estudis a París, Elisabet Franch és de les flautistes catalanes amb més trajectòri­a internacio­nal de la seva generació. El 2008 va compaginar els estudis amb l’activitat profession­al a l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu, i dos anys després va guanyar plaça a la formació homòloga de la Scala de Milà, i ha tocat amb grans directors com Dudamel, Luisi o Noseda.

La seva vàlua i reconeixem­ent es reflecteix­en en els nombrosos premis que ha rebut. El 2013 va guanyar el Rising Star que atorga sir James Galway al Galway Flute Festival. I l’any passat es va endur l’American Protégé, cosa que li va permetre debutar al Carnegie Hall i enregistra­r el seu primer treball discogràfi­c, Gypsy airs, premi al millor àlbum de clàssica dels Akademia Music Awards de Los Angeles. L’any passat el va presentar al Palau de la Música Catalana.

Natural de Sant Cugat del Vallès i actualment solista de la GIOrquestr­a, aquesta jove intèrpret ha guanyat una plaça a la Suzhou Symphony Orchestra de la Xina, activitat que compagina ara amb les Residèncie­s Musicals. Al concert d’avui a la Pedrera interpreta­rà peces de Roussel, Rimski-Korsakov, Demerssema­n, Webster i Poulenc, tots ells figures destacades en el seu estil musical.

 ??  ?? ELISABET FRANCH
AUDITORI DE LA PEDRERA 18 H
ELISABET FRANCH AUDITORI DE LA PEDRERA 18 H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain