La Vanguardia (Català)

“He vist una actitud irreprotxa­ble”

Luis Enrique destaca un Barça capaç de “gestionar la frustració després de la Champions”

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Almenys es va guanyar. Amb penes i treballs i alguna vergonya, però els tres punts es van quedar al Camp Nou.

“Estem en una fase en què els rivals tenen opcions de fer-nos mal. No és fàcil de canviar. És evident que hem de millorar en tots els nivells del joc. No s’ha de ser gaire espavilat per adonar-se’n”, va admetre Luis Enrique. Però es va declarar “satisfet” pel rendiment dels seus jugadors. “Estic satisfet de com van saber gestionar la frustració després de la Champions”, va dir.

Malgrat aquest missatge, el tècnic blaugrana es va mantenir a la defensiva. Va reconèixer que “a tots ens agradaria veure una versió meravellos­a i perfecta en cada partit”. Tot i això, també va valorar l’actuació de la Reial Societat, “un dels equips més bonics de veure”. “El cert és que hem resolt el partit davant un rival perfectame­nt estructura­t”, va dir.

“No era el millor rival per afrontar-lo aquesta setmana. És un dels millors de la Lliga, amb la pilota i sense. Però em quedo amb l’actitud irreprotxa­ble del meu equip. Crec que és un resultat que ens reforça abans de jugar contra la Juve”.

Quan li van preguntar per l’estat de confiança dels seus homes, Luis Enrique va dir que “hem creat un bon punt per plantejar la tornada de la Champions. Crec que som capaços de fer-ho. En l’anterior eliminatòr­ia vam aixecar un resultat encara més difícil. Si no hi creguéssim... Aquests jugadors ho han guanyat tot repetidame­nt, infinitat d’anys. És evident que aquesta no és la temporada de la regularita­t, però és un grup guanyador i de campions, i si es dubta d’això doncs ja podem plegar...”.

Les solucions: “Treballar, que és el que fem 363 dies l’any. Només hi ha dos dies que els donem descans”.

“Podem sortir contra la Juve amb vuit davanters. Ja ho tenim tot perdut. I Paco Alcácer és el mateix jugador de principis de curs. O Sandro. O Munir al València. O André Gomes en el futur. Amb confiança tots som molt bons. Això és el que cal fer: fer costat als jugadors”. I va acabar defensant Iniesta, que havia entrat en el partit des de la banqueta: “És únic, indiscutib­le, cap jugador no pot li pot prendre lloc”.

Eusebio, el tècnic de la Reial Societat, va lamentar el resultat: “Ho hem tingut a prop, i ha estat una pena. Ho dic per la feina dels jugadors i la fe amb què han anat a buscar un resultat positiu”, va dir. “En el segon temps hem tingut més control, ajustant per dins, i amb opcions per empatar”. “En tot cas –va acabar–, he vist el Barcelona sòlid. Tinc afecte i respecte a l’afició i al club. El seu entrenador mereix tot el crèdit del món i tant de bo les coses acabin bé”.

“Hem de millorar moltes coses, però el que compta és continuar sumant. Ha estat una victòria molt treballada que servirà de molt. Si juguem com ho vam fer contra el PSG podem guanyar-ho tot”

IVAN RAKITIC “Ha estat un partit difícil, però cal mirar les coses positives per al que ve. Això ens reforça de cara a la Juve. Hem de sortir amb la mentalitat de jugar bé i de guanyar”

PACO ALCÁCER “He vist un Barcelona sòlid. Tinc molt d’afecte pel club i per la seva afició, el seu entrenador mereix tot el crèdit del món i espero que les coses acabin bé”

EUSEBIO SACRISTÁN “Els resultats no per força han de canviar la decisió sobre el futur tècnic. Quan passi aquest mes, que és un mes molt carregat, decidirem què hem de fer i ho anunciarem”

ROBERT FERNÁNDEZ

 ?? ANDREU DALMAU / EFE ?? Luis Enrique durant un instant del partit ahir a la nit
ANDREU DALMAU / EFE Luis Enrique durant un instant del partit ahir a la nit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain