La Vanguardia (Català)

El moment de recollir fora de casa

L’Espanyol inicia avui a Leganés una sèrie de quatre visites a rivals de la zona baixa

- Sant Adrià de Besòs RAMÓN ÁLVAREZ

Leganés, Sporting, Deportivo i Granada. El calendari i l’esdevenir de la Lliga fan que l’Espanyol tanqui la temporada amb quatre visites a rivals que han demostrat ser clarament inferiors, però que ara per ara es troben en plena lluita per evitar el descens. Quatre cites fonamental­s també per als espanyolis­tes en la seva promesa, reiterada pel tècnic, Quique Sánchez Flores, de lluitar fins al final per mantenir viva la flama de la il·lusió. Quatre jornades de brega que se sumaran a unes altres tres a casa que obligaran els blanc-i-blaus a canviar de registre per enfrontar-se, per aquest ordre i a partir de la jornada vinent, a Atlètic de Madrid, Barcelona i València.

“Mirar cap endavant i veure aquests dos pròxims partits a casa ens ha de portar a fer un pas endavant als partits a fora de casa –va reconèixer ahir el tècnic espanyolis­ta–. Ho podem fer. A la primera volta vam sumar molt poc i ara tenim molt marge de millora. Ens trobem en aquesta recta final en què cada partit és imprescind­ible per mantenir la il·lusió i el compromís que tenim amb el club”.

Enterrat a Bilbao el discurs europeista, Sánchez Flores va voler mantenir vius tant la il·lusió de l’afició com el compromís adquirit amb l’entitat i no va amagar que la clau per acabar tenint aspiracion­s al final de la Lliga demana saber disputar enfrontame­nts com els d’aquest migdia a Butarque. “Sabem la dificultat que comporta anar a un camp on el local necessita una victòria per aconseguir un objectiu que no és cap altre que la permanènci­a, però hem de tenir clar que per nosaltres és el mateix –va considerar el tècnic–. Ens faran pressió, reduiran els espais, intentaran que el partit es faci petit... Nosaltres haurem de mantenir l’atenció, igualar la seva intensitat i no renunciar a jugar. Perquè aquestes situacions de vegades et conviden a deixar de fer-ho”.

Quique va posar com a exemple els bons partits que el seu equip ha jugat lluny de Cornellà i les lliçons que ha tret dels mals –o pèssims– desplaçame­nts. “Últimament hem jugat molt bons partits fora de casa: Màlaga, Eibar, Vigo... I d’altres amb més dificultat: Bilbao, Vila-real, Madrid... El que és important és que n’hàgim après i que a Leganés tinguem aquella sensació de voracitat que ens ha acompanyat als millors moments”, va dir el míster.

Per a l’ocasió, Sánchez Flores recupera Javi Fuego, que ha complert cicle de grogues, i José Antonio Reyes, recuperat de les seves molèsties. Però perd l’ara sancionat Víctor Sánchez. Tot i que Leo Baptistao ja està preparat per jugar tot el partit, el tècnic va avançar que té al davant Gerard Moreno i Felipe Caicedo.

 ?? INMA SAINZ DE BARANDA ?? Víctor Álvarez, que torna a la llista, ahir al costat de David López
INMA SAINZ DE BARANDA Víctor Álvarez, que torna a la llista, ahir al costat de David López

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain